enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:45 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:33 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:06 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:05 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel’den yeni yıl mesajı: Pandemiyle mücadele yüzyılın görevi

Merkel’den yeni yıl mesajı: Pandemiyle mücadele yüzyılın görevi
02.01.2021
A+
A-

 

TÜHA HABER / Başbakan Merkel, son yeni yıl konuşmasında vatandaşlardan aşı konusunda sabırlı olmalarını istedi. Merkel, koronavirüs ile ilgili komplo teorilerinin yaşamını yitirenlere karşı “zalimce” olduğunu ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni yıl konuşmasında pandemiye ilişkin mesajlar verdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni yıl konuşmasında pandemiye ilişkin mesajlar verdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tip koronavirüs pandemisiyle mücadele ve salgının kontrol altına alınmasının “siyasi, toplumsal ve ekonomik açıdan yüzyılın görevi” olduğunu söyledi.

Başbakan geleneksel yeni yıl konuşmasında, vatandaşlara hükümete güvendikleri ve sabırlı oldukları için teşekkür etti.

Merkel, “Daha uzun bir süre bu pandeminin nasıl üstesinden geleceğimiz hepimize bağlı olacak. Kış sert geçiyor ve geçmeye devam edecek” diye konuştu.

Merkel, konuşmasında pandeminin kurbanlarını da andı. Başbakan, “Nefes almadan geçen bu yılın sonunda bir dakika ayırmak ve yas tutmak gerekiyor. Toplum olarak ne kadar çok insanın sevdikleri bir insana onlara ömrünün son saatlerinde yanında olamadan veda ettiğini unutmamalıyız. Onların acısını dindiremem. Ama bu akşam onları düşünüyorum” dedi.

Merkel, yaşanan can kayıpları düşünüldüğünde, Covid-19 hastalığıyla ilgili komplo teorilerinin “yalnızca gerçek dışı değil aynı zamanda tehlikeli, alaycı ve yakınlarını yitiren insanlara karşı zalimce” olduğunu söyledi.

“Ben de aşı olacağım”

Merkel bu akşam televizyonda yayınlanacak konuşmasında insanların çoğunluğuna “disiplinli bir biçimde maske taktıkları ve mesafe kurallarına uydukları” için teşekkür etti.

Başbakan konuşmasında, vatandaşlardan aşı konusunda sabırlı olmalarını da istedi. “Sıra bana geldiğinde ben de aşı olacağım” diyen Merkel, salgının başlangıcından bu yana tüm dünyada ama özellikle de Almanya’daki bilim insanlarının topluma umut verdiğini ifade etti.

İlk güvenilir koronavirüs testinin Almanya’da geliştirildiğini kaydeden Merkel, Avrupa’da ve dünyanın birçok yerinde ilk ruhsat alan aşının da yine Almanya’dan çıktığını vurguladı.

“Şahin ve Türeci ile görüştüm”

Söz konusu aşıyı bulan BioNTech şirketinin sahipleri Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile görüştüğünü ve onlardan şirketlerinde 60 farklı ülkeden insanın çalıştığı bilgisini aldığını belirten Merkel, “Hiçbir şey, Avrupa içi ve uluslararası iş birliğinin, çeşitlilikten kaynaklanan gücün ilerlemeyi sağladığını daha iyi gösteremez” dedi.

26 Eylül 2021 tarihinde yapılacak Federal Meclis seçimlerinde aday olmayı düşünmeyen Merkel’in, bu son yeni yıl konuşması oldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.