enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel’den korona uyarısı: Önümüzdeki aylar daha zor geçecek

Merkel’den korona uyarısı: Önümüzdeki aylar daha zor geçecek
29.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Merkel, önümüzdeki ayların koronavirüsle mücadele açısından daha zor geçmesini beklediklerini belirterek “Uzun bir süre daha virüsle yaşamaya devam etmek zorunda kalacağız” dedi. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (DW,rtr,dpa/CÖ,HT)’ye dayandırdığı habere göre, her yıl olduğu gibi bu yaz sonu da Berlin’de gazetecilerle bir araya gelerek farklı konularda değerlendirmelerde bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs kriziyle ilgili uyarılarda bulundu.

“Bazı şeylerin önümüzdeki aylarda yazdan daha zor olacağını beklemek zorundayız” diyen Merkel, havalar soğudukça insanların giderek daha fazla kapalı ortamlarda bir araya geleceği aylarda yeni vaka sayılarındaki artışı kontrol altında tutmanın önemine dikkat çekti.

Vatandaşları korona tehdidini ciddiye almayı sürdürmeye çağıran Almanya Başbakanı, “Uzun bir süre daha virüsle yaşamaya devam etmek zorunda kalacağız” ifadesini kullandı.

Koronavirüsle mücadelede üç önceliği olduğunu belirten Merkel, bunları, pandemiye rağmen çocukların eğitiminin aksatılmaması, ekonominin yeniden canlanmasının sağlanması ve toplumda özellikle yaşlı ya da düşük gelirli insanların daha büyük zorluklar yaşadığı bir dönemde sosyal dayanışmanın sürdürülmesi olarak sıraladı.

Merkel, “çocukların, pandeminin kaybedenleri olmasını engellemek için mümkün olan her şeyi yapma” sözü verdi.

Merkel: Düzenli olarak test yaptırmıyorum

Almanya Başbakanı Merkel, basın toplantısında, kendisinin geçirdiği karantina sürecine de değindi.

Koronavirüs testi pozitif çıkan bir doktorla teması yüzünden geçen Mart ayında önlem amacıyla kendini iki haftalığına karantinaya alan Merkel, “Ben de karantinaya girdim. Bu yüzden, meşgul de olsan 14 günlük sürenin ne kazar uzun bir zaman olduğunu bilirim” dedi.

Artık düzenli olarak COVID-19 testi yaptırmadığını söyleyen Almanya Başbakanı, fiziki mesafe ve hijyen kurallarına uyarak virüse yakalanmamaya çalıştığını belirtti.

[TÜ Haber Ajansı, 29 Ağustos 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.