enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel’den Kabil saldırısına kınama

Merkel’den Kabil saldırısına kınama
27.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kabil havalimanı yakınındaki terör saldırılarını kınadı, Afganistan’dan tahliye edilemeyenler için çabalarının süreceğini vurguladı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP, dpa/ DA, TY)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kabil havalimanı yakınındaki terör saldırılarını sert ifadelerle kınarken, “Tüm ayrıntıları bilmiyoruz. Ancak teröristler ülkeden ayrılmak için havalimanı kapısında bekleyen insanları hedef aldı” diye konuştu.

Merkel, “Bu insanlar özgürlük istiyordu, güvenlik istiyordu, bu nedenle onlara yapılan saldırı çok alçakça bir saldırıdır” dedi.

Merkel, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, terör saldırılarının bir ya da birkaç intihar eylemcisi tarafından düzenlendiğinin tahmin edildiği bilgisini de verdi.

“Sizleri unutmayacağız”

Askeri uçaklarla yapılan tahliye operasyonlarını durdurduklarını açıklayan Merkel, Afganistan’dan kurtaramadıklarına ise yardım sözü verdi.

Afganistan’dan tahliye edemediklerine “Sizleri unutmayacağız” sözleriyle seslenen Merkel, 31 Ağustos’tan sonra da Taliban ile görüşmeler yoluyla sivil uçuşları ve tahliyeleri mümkün kılmaya çalışacaklarını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Heiko Maas

Dışişleri Bakanı Heiko Maas

Maas Türkiye’yi de kapsayan ziyaretler gerçekleştirecek

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da, “iğrenç bir saldırı” olarak nitelendirdiği terör eylemlerini kınadı.

Afganistan’dan askeri tahliye operasyonuna son verildiğini ancak çalışmalara devam edeceklerine işaret eden Maas, “Afganistan’da sorumluluk taşıdığımız herkes güvende olana kadar çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Afganistan’da kalan Alman vatandaşlarıyla irtibat halinde olmaya devam edeceklerini, ülke dışına çıkmalarını sağlamak için gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Maas, ayrıca Afganistan’daki gelişmeleri komşu ve bölge ülkeleriyle ele almak için pazar günü bölge turuna çıkacağını açıkladı.

Maas, bu kapsamda Türkiye, Özbekistan, Pakistan, Tacikistan ve Katar’ı ziyaret edeceğini söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.