enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel Wirecard skandalına dair soruları yanıtladı

Merkel Wirecard skandalına dair soruları yanıtladı
24.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Angela Merkel Wirecard skandalına dair parlamento soruşturma komisyonunun sorularını yanıtladı. Merkel Almanya Başbakanının Alman şirketlerinin çıkarları için lobi yapmasının normal olduğunu söyledi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/ SSB, TY)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da finans sektörünün geleceği en parlak şirketlerinden biri olarak görülen Wirecard’ın geçen yıl CEO’su Markus Braun’un da adının karıştığı 1,9 milyar euroluk yolsuzluk skandalıyla iflas noktasına gelmesinin yankıları sürüyor.

Son olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel yolsuzluk skandalının soruşturulması amacıyla parlamentoda oluşturulan komisyonun sorularını yahıtladı.

Merkel, 2019 yılındaki bir Çin gezisinde Wirecard şirketi için lobi yapmıştı.

Almanya Başbakanı o dönemde söz konusu şirketle ilgili “büyük bir yolsuzluk” olduğuna dair emare bulunmadığını belirterek 2019 yılındaki Çin gezisinde şirketin tanıtımını yapmasını savundu. Merkel seyahat sırasında şirkete “ayrıcalıklı bir muamele” yapılmadığını aktardı.

Merkel o dönemde hükümet ve Wirecard’ın hedeflerinin örtüştüğünü ve Alman Başbakanının ikili görüşmelerde Alman şirketlerinin çıkarları için lobi yapmasının normal olduğunu kaydetti.

Merkel basında yer alan haberlere rağmen “O dönemde Wirecard’da büyük bir yolsuzluk olduğunu düşünmek için bir neden yoktu” dedi.

Almanya Başbakanı Çin gezisi öncesinde şirket için lobi faaliyetleri yürüten eski savunma ve ekonomi bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg ile bir araya geldiğini doğruladı ancak görüşmede Wirecard’ın gündeme gelip gelmediğni hatırlayamadığını aktardı.

1,9 milyar euroluk yolsuzluk

Almanya’nın DAX endeksinde işlem gören Wirecard geçen yıl Haziran ayında 1,9 milyar euronun kaybolduğunu açıklamıştı. Bunun üzerine şirketin hisseleri çakılmış, şirket iflasa sürüklenmiş ve yöneticileri tutuklanmıştı.

Savcılık şirketin en azından 2015 yılından bu yana defterlerinde tahrifat yaptığını düşünüyor. Ancak Wirecard’ın denetleme şirketi EY, şirketin defterlerini her yıl onayladığı için yolsuzluğun neden ortaya çıkmadığı araştırılıyor.

Avrupa’nın en büyük ekonomisini sarsan skandal, Wirecard’ın denetimini yapan EY’nin, şirketin 2019 hesaplarında 1,9 milyar euroden fazla paranın kayıp olduğu gerekçesiyle finansal sonuçlarını onaylamamasından sonra ortaya çıkmıştı. Almanya’nın en büyük finansal skandallarından biri olan olay ülkede finansal denetleme otoritelerinin etkililiğine dair şüphe uyandırmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Nisan 2021]

Ali Erbaş: Mümkün olduğunca evlerinizi mescit haline getirin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.