enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:11 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
00:53 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:52 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:39 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:34 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:21 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel ve Wieler pandeminin gidişatını değerlendirdi

Merkel ve Wieler pandeminin gidişatını değerlendirdi
13.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, Almanya’da yeni vakalara dair enfeksiyon eğrisinin düzleşme eğiliminde olduğunu belirtti. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (AFP, DW / HT,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler perşembe günü ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda pandeminin gidişatı konusunda temkinli bir iyimserlik sergiledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel internet üzerinden katıldığı bir panelde, Almanya’da yeni vaka sayılarına dair eğrinin düzleştiğini belirterek, “Ancak daha fazlası zaruri. Daha aşağıya indirmek zorundayız” dedi. Merkel hedefin bir hafta içinde 100 bin kişide 50 yeni enfeksiyon vakası olması gerektiğini belirtti.

Salgından sorumlu Robert Koch Enstitüsü’nün Başkanı Lothar Wieler de benzer bir açıklama yaptı. Enfeksiyon eğrisindeki düzleşmeye dikat çeken Wieler ancak bu düzleşmenin istikrarlı bir biçimde devam edip etmeyeceğinin henüz belirsiz olduğunu kaydetti. Wieler bu ay başında yürürlüğe giren ve 30 Kasım’a dek sürecek kısmi kapanma önlemlerinin  etkisini değerlendirmek için henüz erken olduğunu belirtti.

Hastanelerde sıkıntı yaşanıyor  

Almanya’daki durumu, “çok ciddi” diye nitelendiren Wieler, vaka sayısının artışına paralel olarak yoğun bakımlardaki hasta sayısının da artacağına işaret etti. Wieler böylece hastanelerin kapasite sınırlarına dayanabileceğini vurguladı. RKI’nın verdiği bilgiye göre hastaneler giderek daha fazla sıkıntı yaşadığını bildiriyor. Hastane ve kliniklerin yarısı tam kapasite çalışamadıklarını kaydederek buna gerekçe olarak personel sayısının yetersiz olmasını gösteriyor.

Açıklamasında okullara da çağrıda bulunan Wieler, hali hazırdaki hijyen taslağının tutarlı bir biçimde uygulanmasının önemini hatırlattı. Wieler Almanya’da 10-19 yaş arasındakilerde enfeksiyon sayılarının giderek yükseldiğini söyledi.

Spahn önlemlerin gevşetilmesini beklemiyor

Sağlık Bakanı Jens Spahn ise Almanya’da durumun daha da düzelmesi halinde bile kışın 15’den fazla kişinin buluştuğu etkinliklere izin verilmesini beklemiyor. Spahn kamu radyosu RBB’ye verdiği demeçte, yeni vaka sayılarının azalması durumunda da Aralık ya da Ocak ayında Noel ya da düğünlerin hiçbir şey olmamış gibi kutlanamayacağını dile getirdi.

Robert Koch Enstitüsü’nün son verilerine göre Almanya’da son 24 saatte 22 bin 866 yeni koronavirüs vakası kayıtlara geçirildi. Bu, bir gün öncesine göre 3 bin 400 kişilik bir artışa tekabül ediyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.