enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:31 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
12:36 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:18 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:13 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı…
00:03 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:01 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
00:01 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel: Aşı bulunana kadar virüsle yaşayacağız

Merkel: Aşı bulunana kadar virüsle yaşayacağız
10.04.2020
A+
A-
Benim Adım Melek banner

TÜHA HABER / Almanya’da koronavirüs vakalarının artış hızının azaldığı dönemde “dikkatli bir biçimde iyimser” olunabileceğini kaydeden Başbakan Merkel, “Aşı bulunana kadar virüsle birlikte yaşayacağız” mesajı verdi. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya’da yeni tip koronavirüs salgınının gidişatına ilişkin “dikkatli bir iyimserlik” noktasına gelindiğini söyledi.

Perşembe günü Berlin’de bir basın toplantısı düzenleyen Merkel, ülkedeki koronavirüs vakalarının artış hızında bir yavaşlama gözlendiğini kaydetti. Buna rağmen virüsün “aşı bulunana kadar bir tehdit olarak kalacağını” kaydeden Başbakan, “Bu virüsle birlikte yaşayacağımız anlamına geliyor” diye konuştu.

“Her geçen gün daha az insana bulaşsa da virüs henüz yok olmadı” ifadelerini kullanan Merkel, “Dikkatli olmazsak şu ana kadar ulaştığımız başarıyı hızlı bir biçimde yok edebiliriz” uyarısında bulundu. Durumun “kırılgan” olmayı sürdürdüğünü belirten Merkel, “Kendimizi güvende hissetmemiz yanlış olur” diye konuştu. Merkel, “uzunca bir süre bu pandemiyle yaşamak zorunda olunduğuna ilişkin net göstergeler mevcut olduğunu” ifade etti.

Çok isterdim ama…

Kamusal yaşamın Mart ayından bu yana ciddi biçimde kısıtlanmış bulunduğu Almanya’da daha sıkı önlemlere ihtiyaç olmadığını belirten Merkel, alınan önlemlere uyanlara teşekkür etti. Başbakan, bugün başlayacak dört günlük Paskalya tatili sürecinde de herkesi önlemlere uymaya çağırdı.

Merkel, “Sizlere her şeyin eski haline döneceğini ve normal hayatımıza dönebileceğimi söyleyen ilk kişi olmayı gerçekten çok isterdim. Ama maalesef bu mümkün değil” sözlerini sarf etti. Yaz döneminde koronavirüs önlemlerinin ne tür bir hale bürüneceğine ilişkin bir yorum yapmaktan kaçınan Başbakan, “Ben de bu günlerde sürekli bunu düşünüyorum” dedi.

Merkel gelecek hafta 16 eyaletin başbakanlarıyla salgının gidişatı ve alınan önlemlere ilişkin bir görüşme gerçekleştirecek. Toplantıda mevcut şartlar altında 19 Nisan’a kadar geçerli olan kamusal önlemlerin uzatılıp uzatılmayacağı ele alınacak. Sözkonusu istişarelerin temelinde, Leopoldina Ulusal Bilimler Akademisi’nin gelecek hafta başında yayınlayacağı araştırma olacak. Başbakan’ın aktardığına göre, sözkonusu çalışmada virolog ve epidemologların yanı sıra iktisatçı, sosyolog ve ahlakbilimciler de yer alıyor.

Almanya’da alınan önlemlerin gelinen noktada sonuç verdiği gözleniyor. Şu ana kadar virüse yakalanan yaklaşık 110 bin kişiden 50 bini iyileşti. Ancak ufukta festival ve gece kulüplerinin açılması gibi geniş katılımlı etkinliklere yeniden izin verilmesi görünmüyor. Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın aktardığına göre, Almanya’da halihazırda 3 bin Covid-19 hastası yoğun bakımda tutuluyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Nisan 2020]

Seksenler_2019 banner
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.