enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:31 Küresel haydutluğun kanlı tarihi: İşgal, ihanet ve kaos
15:59 Türkiye’de vasıflı işçi bulmak hayal oldu; Bütçeler ikiye katlandı ama usta yok
15:22 Belçika heyeti Türkiye’de: Bir ziyaretten çok daha fazlası
12:18 Anabilim’den Genç Sanatçı Adaylarına Büyük Sahne!
11:13 Rasim Ozan Kütahyalı ‘yasa dışı bahis’ operasonunda gözaltına alındı
10:59 ABD-Çin hattında yeni dönem arayışı: Trump ve Xi’den ‘ortaklık’ mesajı
10:10 Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’da AGİT Ek İnsani Boyut Toplantısı’na katıldı
21:59 Türkiye ve Ermenistan arasında doğrudan ticaret başlıyor: Dışişleri’nden açıklama
21:34 Rusya’dan Svetlana Markova’ya ‘ültimatom’
21:14 Suriye Dışişleri Bakanı Euronews’e konuştu: ‘Zorla geri dönüş Suriye’de kaosa yol açar’
20:36 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Adana’da Fatih Terim Spor Müzesi inşa edilecek.
20:19 Dışişleri Bakanı Fidan, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri, Avrupa İşleri ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Maxime Prevot ile Ankara’da bir araya geldi.
18:30 Uluslararası Afyonkarahisar Gastronomisi, Çalıştay ve Aşçılık Kampı Tamamlandı
17:39 Uluslararası Afyonkarahisar Gastronomisi, Çalıştay ve Aşçılık Kampı Tamamlandı
16:31 Haber-Yorum : Sokaklardaki “İyi Niyetli” Tehlike: Hantavirüs ve Bozulan Ekoloji
15:18 Rize’nin Derebaşıspor Takımı Süper Amatör Lig’e yüksel
14:45 Türkiye ve Dünya Gündemi kısa kısa
12:54 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency: Türkiye ve Belçika arasında Gündem Ulaştırma
08:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’a gidiyor
08:43 Meteoroloji’den 3 ayrı uyarı: Sağanak, fırtına ve çöl tozuna dikkat
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Memur ve emekli zammı 5 Ocak’ta belli olacak

Memur ve emekli zammı 5 Ocak’ta belli olacak
29.12.2025
A+
A-

* Asgari ücretin ardından gözler memur ve emeklilere yeni yılda yapılacak zam oranına çevrildi. 5 Ocak’ta açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla birlikte yılın ilk altı ayına ilişkin zam da netleşecek.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

ANKARA, 29 ARALIK 2025 – Memur ve emeklisinin alacağı maaş zammı, toplu sözleşme ve enflasyona göre belirleniyor. SSK ve Bağ-kur emeklisi ise 6 aylık enflasyon oranında artış alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 0,87 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 31,07 olarak gerçekleşti.

Yılın ikinci yarısındaki 5 aya ilişkin tüketici fiyat endeksine ait veriler belli oldu. Böylece memur ve emeklisinin 5 aylık zam farkı da netleşti. 5 aylık verilere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 11,20 artış alacak. Memur ve emeklilerinin ise yüzde 17,55 zamları netleşti. Bu sayılara aralık ayında gerçekleşecek veriler de eklenecek. Böylecek yeni yılın ilk 6 ayında zam oranları netleşecek.

“Zam oranı aralık enflasyonuyla netleşecek”

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak 2026 aylık artışları yüzde 11,20 netleşti. Memur ve memur emeklileri için ise yüzde 17,55 artış şimdiden netleşti diyebiliriz.” dedi.

Zengin, şunları kaydetti;

5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayında alacakları zam yüzde 11.20 netleşti. Buna aralık ayı TÜFE’si de ilave edilecek. Memur ve memur emeklilerinin ise yüzde 17,55’lik artışları şu anda netleşti. Memur ve memur emeklilerine aralık ayı TÜFE’si ilave edilecek.

Ayrıca taban aylığının 1000 lira artışı da söz konusu olacak. Dolayısıyla 5 aylık TÜFE’ye göre, aralık ayı hariç olmak üzere; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak 2026 aylık artışları yüzde 11,20 netleşti. Memur ve memur emeklileri için ise yüzde 17,55 artış şimdiden netleşti diyebiliriz.

11 aylık enflasyon da yüzde 29,74 oldu. Merkez Bankası biliyorsunuz enflasyon oranlarını revize etmiş, yüzde 31 ile 33 arasında bir enflasyon gerçekleşmesini öngörmüştü. Şayet Merkez Bankası’nın en düşük oranı yüzde 31 olursa; SSK ve Bağ-Kur emeklisinin ocak ayı artışı yüzde 12,28, memur ve emeklilerin ise yüzde 18,70 olacak.

En yüksek oran olan yüzde 33 oranının gerçekleşmesi durumunda da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayı artışı yüzde 14, memur ve emeklilerin ise ocak ayı artışı yüzde 20,51 seviyesinde gerçekleşecek.

Eğer bu ay gibi beklentilerin altında bir TÜFE gerçekleşmesi durumunda, işte ilk yüzde 31’e yakın bir oranın olma ihtimaliyle; SSK, Bağ-Kur emeklileri yüzde 12,28; memur emeklileri ise, memurlar ve emeklileri ise yüzde yüzde 18,70 olma ihtimali söz konusu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.