enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:40 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:38 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:31 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:28 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:13 Kafkasya dağlarında açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:02 Kocaeli’den Haberler…
00:08 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:07 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:06 Avrupa Haberleri: Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:05 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:04 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:03 Avrupa Haberler: AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:02 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:02 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:01 Avrupa Haberleri: Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:25 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meksikalı müzisyenlerden Gencebay’a mesaj: Orhan Baba olmuş mu?

Meksikalı müzisyenlerden Gencebay’a mesaj: Orhan Baba olmuş mu?
12.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Meksikalı genç müzisyenler, Orhan Gencebay’ın “Berhudar Ol” şarkısını İspanyolca seslendirdi. Gençlerin “Orhan Baba olmuş mu?” sorusuna Gencebay’dan cevap geldi.

Yunus Emre Enstitüsü Latin Amerika ile Türkiye arasında kültürel ilişkileri geliştiren yeni projelere imza atıyor.

Meksika’daki Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen proje ile bir araya gelen Meksikalı genç müzisyenler, Orhan Gencebay’ın “Berhudar Ol” şarkısını İspanyolca seslendirdi.

Şarkıyı Gencebay’ın bestesi ve İspanyolcaya çevirdikleri şarkı sözleri ile çalan gençler şarkı bitiminde “Orhan Baba olmuş mu?” sorusunu sordu.

Bu mesaja şaşıran ve mutluluğunu bir video çekerek ifade eden Gencebay, “Olmuş, hem de harika olmuş. Bu güzel mesajların İspanyolca konuşan halklara ulaştırılmasını sağladığınız için teşekkür ederim. Meksika’ya sevgi ve selamlarımı gönderiyorum” diyerek genç müzisyenlere cevap verdi.

Meksikalı müzisyenlerden Gencebay'a mesaj: Orhan Baba olmuş mu?

“Türkçe kurslarının açılmasını sabırsızlıkla bekliyorum”

Çoğunluğu konservatuar öğrencilerinden oluşan grubu bir araya getiren keman sanatçısı Diego Alejandro Juarez Meksika’daki Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri ile görüşerek Enstitünün müzik projesine dahil olmak istediklerini belirtti.

Juarez, kendilerinin de bir şarkı çalmak istediklerini ve içerdiği mesajlar dolayısıyla Orhan Gencebay’ın bu şarkısını seçtiklerini söyledi.

Şarkıyı seslendiren Andrea Rodriguez ise Türkiye’yi çok ilginç bulduğunu ve bir gün mutlaka ziyaret etmek istediğini ifade etti. Türkçenin başta zor görünse biraz çalıştıktan sonra kolayca telaffuz edildiğini söyleyen Rodriguez “Türkçe kurslarının açılmasını sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Zor günler geçiren müzisyenlere destek 

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ise kültürler arası böyle güzel bağlar kurdukları için büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Enstitünün halihazırda Müzik Susmasın Projesi ile Türkiye’de salgın döneminde zor günler geçiren müzisyenlere destek sağladığını ifade eden Ateş, yurt dışındaki müzisyenlere de bir katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu senenin Türkçe ve Yunus Emre yılı ilan edilmesinden hareketle çeşitli ülkelerde evrensel mesajlar içeren Yunus Emre ilahilerinin farklı müzisyenlerce seslendirildiğini; Meksika’da da bir konser projeleri bulunduğunu ifade eden Enstitü Başkanı konser öncesi bu sürprizin herkesi şaşırttığını ve mutlu ettiğini belirtti.

Yunus Emre Enstitüsünün son olarak Latin Amerika ülkelerinden Arjantin ve Meksika’da açılan merkezlerinin yanı sıra Afrika’daki Ruanda ve Nijarya gibi ülkelerde de yeni kültür merkezleri faaliyete başladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.