enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:47 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Macaristan’da Seçimin Galibi Orban

Macaristan’da Seçimin Galibi Orban
05.04.2022
A+
A-

BUDAPEŞTE – TÜHA HABER / Macaristan Başbakanı Victor Orban ülkesinde dün yapılan genel seçimi kazanarak, 12 yıldır kesintisiz sürdürdüğü iktidarını korudu.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Resmi olmayan sonuçlara göre, Orban’ın lideri olduğu Fidesz Partisi ile Hıristiyan Demokratik Halk Partisi (KDNP) koalisyonu oyların yüzde 53,1’ini alarak, 199 sandalyeli parlamentoda 135 koltuk kazandı.

Muhalefet ittifakının lideri Peter Marki-Zay ise yüzde 35 oy alarak, parlamentoda 56 koltuğa sahip oldu. Aşırı sağcı “Bizim Ülkemiz -Mi Hazank” Partisi ise oyların yüzde 6’sını alarak, parlamentoya 7 milletvekili sokabildi. Sonuçlara göre 135 milletvekili çıkarmayı başaran Fidesz, parlamentodaki 3’te 2’lik çoğunluğu da elde etmiş oldu.

Macaristan’ın 58 yaşındaki yaşındaki lideri Orban seçim zaferini, “Ay’dan bile görülebilecek kadar büyük bir zafer kazandık. Macaristan’ın egemenliğini ve özgürlüğünü savunduk” sözleriyle değerlendirdi.

Orban seçim kampanyasında, Avrupa ile ilişkileri onarma sözü veren Marki-Zay liderliğindeki altı partili muhalefet ittifakının “ülkeyi savaşa sürükleyebileceğini” savunmuştu.

49 yaşındaki muhalefet lideri Marki-Zay de, Orban’ın “elindeki medya kontrolu ve yürüttüğü propaganda sayesinde seçimi kazandığını” söylerek, “Hayal kırıklığımı, üzüntümü gizlemek istemiyorum. Bunun dengesiz bir oyun olacağını biliyorduk. Fidesz’in oyların büyük çoğunluğunu aldığını kabul ediyoruz. Ancak bu seçimin demokratik ve özgür olup olmadığı konusunu hala tartışıyoruz” diye konuştu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), seçimi izlemek için Macaristan’a bir heyet göndermişti.

Orban ülkesindeki muhalifler tarafından, demokrasi, basın özgürlüğü, azınlık ve eşcinsel hakları gibi konularda eleştiriliyor. Orban, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla da biliniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.