enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Macaristan’da Seçimin Galibi Orban

Macaristan’da Seçimin Galibi Orban
05.04.2022
A+
A-

BUDAPEŞTE – TÜHA HABER / Macaristan Başbakanı Victor Orban ülkesinde dün yapılan genel seçimi kazanarak, 12 yıldır kesintisiz sürdürdüğü iktidarını korudu.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Resmi olmayan sonuçlara göre, Orban’ın lideri olduğu Fidesz Partisi ile Hıristiyan Demokratik Halk Partisi (KDNP) koalisyonu oyların yüzde 53,1’ini alarak, 199 sandalyeli parlamentoda 135 koltuk kazandı.

Muhalefet ittifakının lideri Peter Marki-Zay ise yüzde 35 oy alarak, parlamentoda 56 koltuğa sahip oldu. Aşırı sağcı “Bizim Ülkemiz -Mi Hazank” Partisi ise oyların yüzde 6’sını alarak, parlamentoya 7 milletvekili sokabildi. Sonuçlara göre 135 milletvekili çıkarmayı başaran Fidesz, parlamentodaki 3’te 2’lik çoğunluğu da elde etmiş oldu.

Macaristan’ın 58 yaşındaki yaşındaki lideri Orban seçim zaferini, “Ay’dan bile görülebilecek kadar büyük bir zafer kazandık. Macaristan’ın egemenliğini ve özgürlüğünü savunduk” sözleriyle değerlendirdi.

Orban seçim kampanyasında, Avrupa ile ilişkileri onarma sözü veren Marki-Zay liderliğindeki altı partili muhalefet ittifakının “ülkeyi savaşa sürükleyebileceğini” savunmuştu.

49 yaşındaki muhalefet lideri Marki-Zay de, Orban’ın “elindeki medya kontrolu ve yürüttüğü propaganda sayesinde seçimi kazandığını” söylerek, “Hayal kırıklığımı, üzüntümü gizlemek istemiyorum. Bunun dengesiz bir oyun olacağını biliyorduk. Fidesz’in oyların büyük çoğunluğunu aldığını kabul ediyoruz. Ancak bu seçimin demokratik ve özgür olup olmadığı konusunu hala tartışıyoruz” diye konuştu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), seçimi izlemek için Macaristan’a bir heyet göndermişti.

Orban ülkesindeki muhalifler tarafından, demokrasi, basın özgürlüğü, azınlık ve eşcinsel hakları gibi konularda eleştiriliyor. Orban, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla da biliniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.