enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Maas: Aşırı sağ en büyük tehlike

Maas: Aşırı sağ en büyük tehlike
22.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Avrupa’nın güvenliği açısından en büyük tehlikenin, uluslararası bağlantıları güçlenen aşırı sağcılık olduğunu ifade etti. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (AFP / ET,TY)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yaptırılan söz konusu araştırmada aşırı sağın, özellikle 2014 yılından bu yana, “lidersiz, ülkeler üstü, apokaliptik zihniyete sahip” bir harekete dönüştüğü belirtiliyor. Bu durumun endişe verici olduğunu ifade eden Bakan Maas, Welt gazetesine yaptığı açıklamada, “Bu camia hareket alanını ve bağlantılarını, giderek artan oranda uluslararası boyuta taşıyor” dedi. “Sağcı teröristlerin hangi kanallar üzerinden ve ne şekilde bir araya geldiklerinin, bugüne dek pek araştırılmadığını” ifade eden Maas, yapılan çalışma ile “değerli bilgilere” ulaşıldığını vurguladı.

Counter Extremism Project (CEP) isimli sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan araştırma, Almanya, Fransa, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve iki İskandinav ülkesindeki şiddet yanlısı aşırı sağcıların birbirleri ile olan bağlarını mercek altına aldı. Buna göre söz konusu kişi ve gruplar, öncelikli olarak özel internet siteleri, dövüş sporları, yürüyüşler, gösteriler ve konserler aracılığıyla birbirleri ile iletişime geçiyor.

Araştırmanın vardığı sonuca göre, aşırı sağcı oluşumlar, “beyaz ırkın yok oluşu” ya da “X günü” gibi apokaliptik tehlike senaryoları ile sınırlar ötesi bir birliktelik sağlıyor. Bu birlikteliğin amacı olarak da “Beyazlarla onun düşmanları arasındaki iç savaş” gösteriliyor.

Aşırı sağcıların, koronavirüs salgınının yaşandığı dönemi de, “hükümet karşıtı kişileri, komplo teorisi mitleri etrafında bir araya getirmek için kullanmaya çalıştığı” belirtilen raporda, bu bağlamda güncel önlemlere karşı çıkıldığı ve aşı karşıtlarını yanlarına çekmeye çalıştıkları kaydediliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.