enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lübnan’da Mülteci Kampı Ateşe Verildi

Lübnan’da Mülteci Kampı Ateşe Verildi
28.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Lübnan’ın kuzeyinde yer alan bir Suriyeli mülteci kampı, kampta kalan kişilerle, Lübnanlı bir aile arasında çıkan bir kavganın ardından ateşe verildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği de Miniyeh kampında büyük bir yangın çıktığını doğrularken yangında yaralanan kişilerin hastanede tedavi altına alındığını açıkladı. Ancak kaç kişinin yaralandığına dair bir ayrıntı paylaşılmadı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Szöcüsü Khaled Kabbara, AFP Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada yangının tüm çadırlara sıçradığını söyledi. Kampta 75 ailenin kaldığı bilgisi de paylaşıldı.

Lübnan’daki medya kuruluşları yangının sebebinin Lübnanlı bir aileyle kampta kalan Suriyeliler arasında yaşanan bir kavga olduğunu belirtiyor. Lübnanlı aileden bazı kişilerin yangını başlattıkları iddia ediliyor.

Yangını söndürmek için itfaiye ve polisin birlikte müdahalede bulundukları belirtildi.

Öte yandan AFP’ye olaya ilişkin bilgi veren bir güvenlik yetkilisi kavga sırasında silah seslerinin de duyulduğunu söyledi. Olayın, Suriyeli çalışanların maaşlarını istemeleri üzerine başlayan bir tartışmadan kaynaklandığı sanılıyor. Bir başka iddiaysa Suriyeli bir kadının taciz edildiği ve kavganın bunun üzerine başladığı şeklinde.

Kabbara, kampta kalan bazı ailelerin silah ve patlama sesleri duymaları üzerine kaçtıklarını patlamaların kamptaki tüpler nedeniyle yaşandığını söyledi.

Lübnan’da resmi verilere göre 1,5 milyon Suriyeli yaşıyor. Bunlardan 1 milyonu BM tarafından mülteci olarak kayda geçirilmiş kişilerden oluşuyor.

Kasım ayında da bir Suriyeli mültecinin Lübnanlı bir kişiyi vurduğu olayın ardından yaklaşık 270 Suriyeli aile Lübnan’ın kuzeyinde bir kasabaya kaçmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.