enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:31 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
07:20 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:08 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
07:02 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
07:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Libya’da petrol arama faaliyetlerimize 3-4 ay içerisinde başlayabileceğiz’

‘Libya’da petrol arama faaliyetlerimize 3-4 ay içerisinde başlayabileceğiz’
30.05.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Libya ile vardığımız anlaşma kapsamında buradaki petrol arama faaliyetlerimize 3-4 ay içerisinde başlayabileceğiz.” dedi.

Fatih sondaj gemisi Karadeniz seferine başladı. İlk yerli sondaj gemisi İstanbul’dan törenle hareket etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, törende konuştu, Fatih’in ilk sondajına 15 Temmuz’da başlayacağını söyledi. Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarının da devam edeceğini vurguladı. “Libya ile vardığımız anlaşma kapsamında buradaki petrol arama faaliyetlerimize 3-4 ay içerisinde başlayabileceğiz.” dedi.

Dönmez, “Fatih sondaj gemimizi kutlu fethin 567. yıl dönümünde, bu kez Karadeniz’deki ilk sondajı için yolcu ediyoruz. Fatih sondaj gemimiz, Karadeniz’deki ilk sondajına 15 Temmuz’da Tuna-1 lokasyonunda başlayacak. Bu yıl başında filomuza kattığımız Kanuni sondaj gemimiz, geliştirme çalışmalarının ardından ilk kez Akdeniz’de sahaya inecek. Hedefimiz, bu yıl çalışmalarımızı tamamlamak.” İfadelerini kullandı.

Fatih gemisinin Karadeniz’e gittiğini fakat Akdeniz’deki faaliyetlere ara verilmeyeceğini vurgulayan Bakan Dönmez, “Doğu Akdeniz’de 2 sismik, 2 sondaj gemimiz tam kapasite çalışmaya devam edecek. Libya ile vardığımız anlaşma uyarınca yaklaşık 3-4 ay içerisinde buradaki ilk faaliyetlerimize de başlayabileceğiz.” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Mayıs 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.