enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:04 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:40 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:38 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:31 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:28 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:13 Kafkasya dağlarında açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:02 Kocaeli’den Haberler…
00:08 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Levent Kırca’dan bir Süleyman Demirel anısı

Levent Kırca’dan bir Süleyman Demirel anısı
12.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yamanay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Atila YAMAN,  Facebook özel sayfasında ‘Levent Kırca’dan bir Süleyman Demirel anısı’ başlığıyla paylaştığı bir yazısında, ‘İnsanlar birbirlerine, fikirlerine, Düşüncelerine karşı olsa da Siyasetçi, sanatçı olmak Bence işte böyle bir şey olmalı’ diyor.
Mustafa Kemal AtatürkLevent Kırca 'dan ilginç bir anı.. - YAŞAM - Karadeniz Ekspres(UHA) Uluslararası Haber Ajansı ve (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı olarak biz de yazının önemine binaen günümüz siyasetçilerine ışık tutacak bu yazıyı Atila Yaman adına paylaşmak istedik.
İşte ‘Levent Kırca’dan bir Süleyman Demirel anısı‘ Levent Kırca anlatıyor:
Yirmili yaşlarındaydım onu tanıdığımda. Sürekli ülke yönetiminde ya başbakan ya cumhurbaşkanı olduğu için çok oynadım kendisini. Çok eleştirdim. Son derece katı hatta çok serttim ona karşı. Ben kendimi bildim bileli solcuydum. O ise sağ görüşlü bir yönetici. Bir noktada buluşmamız zaten mümkün değildi. Ne var ki hiçbir zaman oynadıklarım ve ona karşı eleştirim nedeniyle ne bana dokundu ne de yasaklama getirdi. Dahası cumhurbaşkanıyken Tayyip Erdoğan’ın yasakladığı ‘Olacak O Kadar programı’ için “Türkiye’nin gerçeklerini yansıttı ve ülke gündemine katkı sağladı” diyerek beni “devlet sanatçısı” yaptı.
ARŞİV ODASI: Süleyman Demirel - Dünya HaberleriSüleyman Demirel Başbakan. ‘Gereği Düşünüldü’ isimli bir müzikal oynuyoruz. Yer yerinden oynuyor. İnanılmaz ilgi görüyor. Yenikapı’daki Hürriyet çadırında günde 3.500 kişiye oynuyoruz.
Sert bir kış, çok kar yağdı. Çadırın bir kısmı çöktü. Oyunlar durdu. Çadırı onarıp yeniden başlamam lazım.!
Ancak para gerekiyor. ‘Kredileri de bankalar bu kadar kolay vermiyor.’ Hatta hiç vermiyordu.
Başbakan Süleyman Demirel’den randevu aldım. Kendisiyle Başbakanlık konutunda buluştuk. Durumu anlattım. ‘Yardımcı olun da bir bankadan kredi çekeyim’ dedim.!
Dedi ki, ‘Kredi çekersen ezilirsin, üzülürsün. Müsaade edersen bu parayı sana ben ödeyeyim.
Geri vermene de gerek yok.’
Telefonu kaldırdı, Kalem-i Mahsus Müdürü’ne ‘Bana çek defterimi getir’ dedi. Söz konusu paranın miktarı, o günkü 1 trilyon ( bu günün 1 milyonu) civarında İdi.
Süleyman Bey’le karşılıklı oturuyoruz. Çaylarımızı yudumluyoruz ve çek defterinin gelmesini bekliyoruz.
Ben düşünüyorum.! Ve kararımı verdim Süleyman Demirel’e dedim ki,;
Levent Kırca Kimdir? - Bilgi RehberiEğer darılmazsanız ben bu parayı sizden alamam’.
“Neden?’ dedi.
Ben sizinle aynı görüşte değilim. Üstelik böyle bir para sizi eleştirmeme mani olur..!
Demirel bana, ‘Bugüne kadar oynadın. Beni yerin dibine soktun beni, sana mani mi olduk? Al parayı git gene oyna’ dedi.
Nezaketine teşekkür ettim. Parayı almadan Başbakanlık konutunu terk ettim.
Kardeşi Hacı Ali Demirel’i arayıp bu davranışımdan ötürü, bana hayran kaldığını belirtmiş. Daha sonraki yıllarda eşi Nazmiye Hanım’la gelip bütün oyunlarımızı seyretti.
Açtığım tiyatroların açılışlarını yapıp kurdelesini kesti.
Farklı bir hoşgörüye sahipti. Birkaç kez hastalanıp hastaneye yattım. Beni ilk arayan o oldu. Oynadıklarım, ona karşı eleştirilerim nedeniyle ne bana dokundu ne de yasaklama getirdi.
Dahası Cumhurbaşkanıyken, ‘Olacak O Kadar’ programı için ‘Türkiye’nin gerçeklerini yansıttı ve ülke gündemine katkı sağladı’ diyerek beni ‘Devlet Sanatçısı’ yaptı..
Levent Kırca anılarından alıntıdır.
Sözün Özü:
İnsanlar birbirlerine, fikirlerine, düşüncelerine karşı olsa da siyasetçi, sanatçı olmak bence işte böyle bir şey olmalı.
Süleyman Demirel’i, Levent Kırca’yı da Rahmet ve Minnetle ANIYORUM. Mekanları Cennet olsun. Allah Rahmet Eylesin. A.Y

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.