enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Leipzig’de işgal edilen binaların boşaltılmasına tepki

Leipzig’de işgal edilen binaların boşaltılmasına tepki
06.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Leipzig’de yüksek kiraları protesto amacıyla işgal edilen iki binanın polis tarafından boşaltılmasının ardından izinsiz gösteriler düzenlendi. Polis, taş ve şişe atan göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (dpa / BW,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’nın Leipzig kentinde yüksek kiraları protesto amacıyla işgal edilen iki binanın polis tarafından boşaltılmasının ardından perşembe ve cuma akşamı kentte izinsiz protesto gösterileri düzenlendi. Kentin doğusunda ve Connewitz semtinde yaşanan olaylarda maskeli bazı göstericiler polise taş ve şişe attı.

Emniyet güçlerinden yapılan açıklamaya göre olaylar sırasında birçok polis hafif şekilde yaralanırken, pek çok otomobil hasar gördü. Göstericiler ateşe verdikleri çöp konteynerleriyle yolları kapattı. Polis de göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Leizig Polisi cuma günü kimsenin göz altına alınmadığını ancak olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

”Yaşam alanı böyle açılmaz”

Leipzig Büyükşehir Belediye Başkanı Burkhard Jung ise yaşananları sert bir dille eleştirdi. Jung, “Polise saldırarak ve barikat ateşe vererek yaşam alanı açılmaz” diye konuştu. Boş binaların işgal edilmesi ve şiddet olaylarının ödenebilir yaşam alanı tartışmalarında büyük bir gerilemeye neden olduğunu vurgulayan Jung, bu bağlamda öncelikle kaybedilen güvenin geri kazanılmasına çalışılması gerekeceğine işaret etti.

Yeşiller Partisi Milletvekili Monika Lazar da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ödenebilir kiralarla ilgili tartışmalarda şiddetin bir çözüm olmadığını aksine ters etkiye neden olacağını belirtti.

Yeşiller Partisi’nin Leipzig bürosundan yapılan açıklamada ise polise taş atılması ve konteynerlerin ateşe verilmesi sert şekilde eleştirilirken, boş binaların işgal edilmesinin nedenleri ve taşkınlık olaylarının birbirinden ayrı değerlendirilmesi gerektiğine işaret edildi.

Cumartesi akşamı Connewitz semtinde yeni bir gösteri düzenlenmesi planlanıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.