enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lavrov: ABD ile saygıya dayalı ilişki istiyoruz

Lavrov: ABD ile saygıya dayalı ilişki istiyoruz
31.01.2022
A+
A-

MOSKOVA – TÜHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna krizinin gölgesinde ülkesinin ABD ilişkilerine dair yeni açıklamalarda bulundu. Lavrov, “ABD ile karşılıklı saygıya dayalı ilişkilerimizin olmasını istiyoruz” dedi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Yabancı Kaynaklar‘dan aktardığı haberine göre, Ukrayna sınırına asker yığdığı gerekçesiyle Batılı ülkelerin hedefinde olan Rusya’dan ABD ve Batı ile ilişkilerin yanı sıra NATO’dan beklentilere dair açıklama geldi.

Rus televizyonuna konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Dünyadaki her ülke ile olduğu gibi ABD ile de iyi, eşit ve karşılıklı saygıya dayalı ilişkilerimizin olmasını istiyoruz” dedi. Ancak Lavrov, Rusya’nın “güvenliğinin her geçen gün ihlal edildiği bir durumun içinde kalmak istemediğinin” altını çizdi.

NATO’nun savunma çizgisinin giderek doğuya kaydığını ve Ukrayna’ya çok yakın bir noktaya geldiğini belirten Lavrov, Ukrayna’nın NATO’ya olası üyeliğinin Batı ile Rusya arasındaki ilişkileri “ciddi şekilde” zedeleyeceğini ifade etti. Lavrov, ülkesinin “meşru menfaatlerini” korumak için sadece siyasi güvence değil, hukuki olarak da geçerliliği bulunan güvenceler almaya çalışacağının altını çizdi.

ABD ve müttefikleri, Rusya’ya Ukrayna sınırına onbinlerce asker yığma suçlamasında bulunuyor. Olası müdahale planlarını geri çeviren Rusya ise güvenlik gerekçesiyle NATO’dan doğuya genişleme planlarının askıya alınması konusunda yazılı taahhüt istiyor. ABD ve Batılı müttefikleri ise Rusya’nın bu taleplerini geri çeviriyor.

NATO: Muharip birlik gönderme planımız yok

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’ya olası bir askeri müdahalesi durumunda ittifakın nasıl bir yol izleyeceğine dair açıklamalarda bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

BBC’nin sorularını yanıtlayan Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda NATO’nun birlikleri harekete geçirip geçirmeyeceği ile ilgili bir soruya “NATO’nun Ukrayna’ya muharip birlik gönderme gibi bir planı yok. Biz destek sağlamaya odaklanıyoruz” şeklinde yanıt verdi. Ukrayna’nın NATO üyesi olmadığına dikkat çeken Stoltenberg, “NATO üyeleri ile Ukrayna gibi güçlü ve çok değer gören partnerler arasında fark var. Bu konuda şüphe yok” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Doğu Avrupa ülkelerine “yakın gelecekte” ek birlik konuşlandırmaya başlayacağını söyledi. Biden konuşlandırılacak askerlerin “çok fazla sayıda olmayacağını” belirtti ancak somut bir sayı vermedi. Biden’ın açıklamaları sonrası İngiltere de Doğu Avrupa’daki NATO ülkelerinde 1150 askeri bulunan İngiltere’nin bu sayıyı iki katına çıkarmayı planladığını açıkladı.

Biden Pazartesi günü emir vererek 8 bin 500 Amerikan askerini alarma geçirmiş ve askerlerden ihtiyaç halinde hızlı bir biçimde nakledilmeye hazır olmalarını istemişti.

EK Kaynaklar *AFP,dpa,Reuters

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Ocak 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.