enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:38 Özgürlüklerine kavuşan Filistinliler, cezaevi tişörtlerini ateşe vererek özgür hayatlarına başladılar
08:23 Moskova Şara hükümetine neden para gönderdi?
08:06 CHP’de cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde perde arkasındaki bilek güreşlerinin ve algı operasyonlarının sonu gelmiyor
07:56 Irak, Suriye’nin istikrarını desteklemeye ‘kararlı’
07:41 Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) uzantısı Knews’den, küstahça Türkiye Pakistan iş birliğine saldırdı
07:29 Mehmet Keskin’den, Mahkeme Mahkumiyeti ve Yayınlarara cevap var!
07:26 Avrupa’da Trump paniğinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, Paris’te ev sahipliğinde bugün Avrupalı liderler zirvesi başlıyor
07:24 Peynir Alırken Bu 5 Markadan Uzak Durun!
07:05 Suriye’nin Geçiş Hükümetinin Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, İdlib, ve Halep’in ardından Afrin’i ziyaret etti
06:54 Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği CHP kurultayının iptali için dava açan delegenin şikayet dilekçesini Sabah gazetesi yayımladı
06:51 Yorum: “Paşinyan’dan Barış sürecine Tek Taraflı Bakış”
00:16 Fahrettin Altun’dan The Economist’e tepki
20:45 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’e tepki
20:28 MHP Genel Başkanı Bahçeli: TÜSİAD’ın vesayetçi sancıları nüksetti
19:29 Fotoğraf Krizinin Perde Arkası
10:29 BM’de ‘Türkiye’ düzeltmesi: ‘Turkey değil Türkiye’
09:42 Hazır Giyim Sektörü, Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimine başladı
08:50 Kocaeli’de İlk beşe giren ihracatın en fazla yapıldığı sektör belli oldu!
08:34 AK Parti Grup Başkanvekili Gül, “Türkiye’nin 2025 yılında darbe anayasasından kurtulması gerekiyor”
07:55 Ahmet Kaya ve Ferdi Tayfur
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lahey Kültür ve Turizm Ofisi’miz ile Amsterdam THY müdürlüğümüz, Utrecht Turizm Fuarı’na can verdi!

Lahey Kültür ve Turizm Ofisi’miz ile Amsterdam THY müdürlüğümüz, Utrecht Turizm Fuarı’na can verdi!
13.01.2025
A+
A-

* Bugün Hollanda’da olması beklenen Kültür ve Turizm Bakanımı’zın Fuar’a katılmaması ise ‘sorumsuzluk’ olarak algılandı.

* Lahey Büyükelçimiz Selçuk Ünal, Rotterdam Başkonsolosumuz Sevgi Kısacık, Amsterdam Başkonsolosumuz Mahmut Burak Ersoy ve Deventer Başkonsolosumuz Muammer Hakan Cengiz’in ev sahipliği yaptığı Fuar’da Türk folkloru ve Türk mutfağı büyük ilgi gördü.

* Tüm dünyada internet ortamı ve pahalı giriş fiyatı nedeniyle, ziyaretçi sayısı azalan Turizm Fuarları kapanma eşiğine geldi.

* Utrecht Turizm Fuarı’na Türkiye’den çok sayıda Belediye ve otel temsilcileri katıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Afbeelding met Menselijk gezicht, kleding, persoon, pak Automatisch gegenereerde beschrijving

Türkiye’nin turizm zenginliklerini uluslararası arenada tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikler devam ediyor: Hollanda’nın Utrecht kentinde gerçekleşen Turizm Fuarı’na. Lahey Kültür ve Turizm Ofisimiz ile Amsterdam Türk Hava Yolları Müdürlüğümüzün ortaklaşa çabaları, Türkiye’nin damgasını vurmasını sağladı.

Turizmin küresel ekonomideki rolü ve ulusların kültürel tanıtımındaki önemi her geçen gün artarken, Türkiye turizm sektöründeki atılımlarıyla dünya sahnesinde yerini sağlamlaştırıyor. Bu kapsamda Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen Turizm Fuarı, Türkiye’nin turizm potansiyelini tanıtmak için önemli bir platform oluşturdu.

Dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerini ve ziyaretçileri bir araya getiren Utrecht Turizm Fuarı, bu yıl Türkiye’nin güçlü bir katılımına sahne oldu.

Lahey Kültür ve Turizm Ofisimiz ile Amsterdam Türk Hava Yolları Müdürlüğümüzün organizasyon gücüyle dikkat çeken etkinlikte, Türk folkloru ve mutfağı ziyaretçilerin yoğun ilgisini topladı. Ancak, Kültür ve Turizm Bakanımızın fuara katılmaması, Hollanda’daki etkinliklere gereken önem verilmediği yönünde eleştirilerle karşılandı.

(Bakan Mehmet Nuri Ersoy, bugün Lahey Barıs Sarayı’na, restorasyon sonrası geri dönen Hereke halısı için yapılacak törene muhtemelen katılacak. Bakan gelemezse yerine yardımcısı katılacak. Bu haberi yarın sizlere sunacağım)

Türk turizminin büyüklüğü ve zenginliği, bu tür uluslararası etkinliklerde sergilenen geleneksel ve modern unsurlarla daha da görünür hale geliyor.

Lahey Büyükelçimiz Selçuk Ünal, Rotterdam Başkonsolosumuz Sevgi Kısacık, Amsterdam Başkonsolosumuz Mahmut Burak Ersoy ve Deventer Başkonsolosumuz Muammer Hakan Cengiz’in ev sahipliği yaptığı bu yılki fuar, hem profesyonel iş bağlantılarının hem de kültürel alışverişin merkezi oldu.

Afbeelding met kleding, persoon, person, pak Automatisch gegenereerde beschrijving

THY Standındaki açılış töreninden önce (soldan sağa): Kültür ve Turizm Ofisi Müdürü Pınar Bilgen Ermiş, Rotterdam Başkonsolosumuz Sevgi Kısacık, Amsterdam Başkonsolosumuz Mahmut Burak Ersoy, THY Müdürü Şerafettin Ekici, Büyükelçimiz Selçuk Ünal, ünlü işadamı Turgut Torunoğulları, şahsım İlhan Karaçay, Muhlis Ayboğan ve en sağda oturan Ertan Torunoğulları.

Bununla birlikte, dijitalleşen dünyada pahalı giriş ücretleri ve azalan ziyaretçi sayıları nedeniyle turizm fuarlarının geleceği sorgulanmaya devam ediyor.

Türkiye’den pek çok belediye ve otel temsilcisinin yer aldığı Utrecht Fuarı, bu bağlamda geleneksel tanıtım yöntemlerini sürdürülebilir kılma çabalarını da yansıtıyor.

TÜRKİYE’DEN FUARA RENK KATAN KATILIM

THY Amsterdam Müdürlüğü’nün standında gerçekleşen açılış töreni, etkinliğin önemli anlarından biriydi. THY Müdürü Şerafettin Ekici’nin sunumuyla başlayan tören, Lahey Büyükelçimiz Selçuk Ünal’ın konuşmasıyla devam etti.

Ünal, Hollanda’dan Türkiye’ye yılda bir milyondan fazla turistin geldiğini hatırlatarak, bu sayının daha da artacağını ümit ettiğini belirtti.

Afbeelding met kleding, persoon, Menselijk gezicht, pak Automatisch gegenereerde beschrijving

Açılışın ardından düzenlenen çekiliş etkinliği, ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. İsimler üzerinde yazılı giriş kartlarının toplandığı kavanozdan yapılan çekilişte, Ertan Torunoğulları’na iki kişilik business class bileti, bir Hollandalı ziyaretçiye ise ekonomi sınıfı bileti hediye edildi. İş insanı Torunoğulları, hediyesini bir Hollandalıya devretmek istese de, Büyükelçi Ünal bu isteği geri çevirdi.

KÜLTÜR VE TURİZM OFİSİMİZİN BAŞARILI TANITIMI

Afbeelding met tekst, kleding, schoeisel, persoon Automatisch gegenereerde beschrijving

Türkiye Kültür ve Turizm Standı, fuarın en çok ziyaret edilen noktalarından biri oldu. Pınar Bilge Ermiş’in yönettiği stantta, Müzeyen Oğulmuş, Hilal Can ve Aslı Bernardo, ziyaretçilere Türkiye’nin turizm değerleri hakkında bilgi verdi. Bu stantta sergilenen sıcak misafirperverlik ve kapsamlı bilgilendirme, Türkiye’nin tanıtımı açısından büyük bir başarı sağladı.

TAKE YOUR SEAT” FOTOĞRAF SERGİSİ

Afbeelding met kleding, persoon, schoeisel, vrouw Automatisch gegenereerde beschrijving

Kültür ve Turizm Ofisimiz, fuar alanındaki ana standının yanı sıra, “Take Your Seat” isimli bir fotoğraf sergisiyle de dikkat çekti. Büyükelçi Ünal tarafından açılışı yapılan sergi, Randy van der Starren’in Türkiye genelinde yaptığı altı keşif gezisi sırasında çektiği 10.000 fotoğraf arasından seçilen özel bir koleksiyonu sundu.

Afbeelding met kleding, person, pak, persoon Automatisch gegenereerde beschrijving

Sergi, Türkiye’nin doğal güzelliklerini, tarihi zenginliklerini ve kültürel dokusunu, “yönetmen sandalyesi” simgesiyle anlatan bir temayla ziyaretçilere tanıtıldı. Serginin tanıtımında, “Hayatınızın ve maceralarınızın yönetimini elinize alın” mesajı verildi. Avrupa’da ilk kez sergilenen bu koleksiyon, büyük beğeni topladı.

THY-MEDYA BARIŞMASI

Afbeelding met kleding, person, persoon, Menselijk gezicht Automatisch gegenereerde beschrijving

THY TOPLANTISINA KATILAN MEDYA MENSUPLARI: (Soldan sağa)
Ali Andal, Mustafa Koyuncu, Ebubekir Turgut, Deniz Erkoçu, THY Müdürü Şerafettin Ekici, şahsım İlhan Karaçay, Hamit Sürmeneli, İbrahim Çitil ve Sedat Tapan

Geçmişte yaşanan yanlış anlaşmaların ardından, THY Amsterdam Müdürü Şerafettin Ekici, Hollanda’daki Türk medya mensuplarıyla bir araya gelerek karşılıklı diyalog sürecini güçlendirdi.

Afbeelding met person, kleding, persoon, overdekt Automatisch gegenereerde beschrijving

Fuar kapsamında düzenlenen özel bir toplantıda konuşan Ekici, “Kapımız sizlere her zaman açıktır. Gelecek yıl yapılacak Acenta Ödül Töreni’nde sizlerin de katılımı için çalışacağım,” diyerek medya temsilcilerinin gönlünü aldı.

TÜRKİYE, TURİZMİN YILDIZI

Afbeelding met tekst, gebouw, Reclamebord, Handel Automatisch gegenereerde beschrijving

Türkiye’nin uluslararası turizm fuarlarındaki güçlü varlığı, ülkemizin zengin turizm değerlerini dünya sahnesinde görünür kılma çabalarının bir parçası. Utrecht Turizm Fuarı’ndaki başarılı temsil, Türk turizminin geleceği için umut verici bir adım oldu.

FUARA KATILANLAR

Bu yılki Utrecht Turizm Fuarı’na Corendon ve TUI gibi dev tur operatörleri katılmazken, Türkiye’den katılıp fuara renk veren Türk kuruluşları:

ACAR ÜNLÜ (Marmaris Belediye Başkanı),
Marmaris ORKA Hotel (Caner Torunoğulları),
ORKA Hotel İstanbul Taksim (Osman Çelik),
BAİA Lara Hotel (Sevcan Umdu),
CORAL Group Hotels (Osman Aydın),
Side SUN Hotel (Binay Aksoy),
BONO Hotel Marmaris (İdris Akgül),
PİNEBAY Hotel Kuşadası (Tahsin Kirik)
İzmir Ticaret Odası (Ayşegül Selçuk Uysal)
SUSESİ Hotel (Arda Dayıoğlu ve Onur Göktekin),
VOYAGE Hotels (Sevil Yeşildağ ve Enes Talha Gürgen),
TUGEV İstanbul (Elif Nas Ünal),
ADALYA Hotels (Christina Corotnean),
DUCALE Hotels (Aleksandru Varzocov),
İKBAL TERMAL Hotel (Ali Gümüşhan),
CORNALİA Belek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.