enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
07:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:59 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:52 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:48 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:43 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:35 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:11 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
05:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Laçınlı aile: Düşman hangi devletle karşı karşıya olduğunu görsün

Laçınlı aile: Düşman hangi devletle karşı karşıya olduğunu görsün
15.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Laçın, Kelbecer ve Ağdam… Varılan anlaşma gereği, Ermenistan 28 yıldır işgal ettiği bu kentlerden çekilecek.

Kamyonette yaşayan Laçınlı aile: Düşman hangi devletle karşı karşıya  olduğunu görsün

Yaşamlarını kamyonette sürdüren Laçınlı Neftaliyeva ailesi de, Laçın’daki işgalin bir an önce bitmesi için gün sayıyorlar.

Damla Erikan
TRT Haber : Damla Erikan

Cephe hattında çok sayıda kayıp veren Ermenistan ordusu, hemen hemen her gün sivillere saldırdı.

Neftaliyeva ailesinin oturduğu ev de başlarına yıkıldı. Anne Kemaliye oğluyla birlikte saldırıdan sağ çıktı, babaları cepheye koştu.

Sıcak Nokta ekibinden Damla Erikan yaşamlarını kamyonette sürdüren Laçınlı Neftaliyeva ailesinin bir gününe tanıklık etti.

Kamyonette yaşayan Laçınlı aile: Düşman hangi devletle karşı karşıya olduğunu görsün

Anne ve oğlu kamyonette yaşıyorlar

Anne Kemaliye yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Laçin rayonunun mecburi göçenlerindenim. Gördüğünüz gibi bu bu ev benim evimdi. Ermenistan’ın Azerbaycan’a attığı terör bombaları neticesinde bu ev kullanılmaz hale geldi. İki bomba düştü, biri evin bahçesine biri üzerine. Arkadaki evi de görüyorsunuz, çok berbat bir hal aldı, kökünden hasar aldı. Bir tarafı çöktü. Eşyalarla birlikte darmadağın oldu. Yaşamak burada biraz çetindir. Bomba seslerini işitirsiniz. Arkadaki o arabanın içinde yaşıyoruz. Evimizden çıkıp gitmiyoruz, sadece çok büyük bombalar atıldıkça, hasar oldukça çocuk korkmasın diye arabaya binip yol kenarlarına gidiyoruz. Bir aydır bu savaş devam ediyor, Ermenistan’ın Azerbaycan’a tecavüzü devam ediyor. O arabanın içinde yaşıyoruz. Bu evimizin dağılması cephede dövüşen evlatların teline kurban. Yeter ki onlar toptaklarımızı kurtarsın. Karabağ bizimdir. Bizim olarak da kalacak.” 

Kamyonette yaşayan Laçınlı aile: Düşman hangi devletle karşı karşıya olduğunu görsün

“Ermenistan, Azerbaycan’ın yıllardır toprağına göz dikiyor”

Anne Kemaliye çocukken bu zorlukları kendisinin de yaşadığını belirterek şunları söyledi:

“Doksanıncı yıllarda böyle bir halde savaş oldu, terör vardı. Mecburen kentimizden, öz yurdumuzdan, Laçından kovdular çıkarttılar. Şimdi aynı hayat tarzını benim çocuklarım yaşıyor. Tabi ki toparlayacaklar zaman geçtikçe. Sadece onlar kendilerinden sonraki nesillere biz nasıl anlattıysak onlar da öyle anlatacak. Ermenistan, Azerbaycan’ın yıllardır toprağına göz dikiyor, yıllardır tecavüz ediyorlar. Yılardır bu savaş devam ediyordu.” 

‘Laçın işgalden kurtulsun kurban adadım, etini de pişirip askerlere dağıtacağım’

Anne Kemaliye ‘Laçın kurtarılınca ne yapacaksınız?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Muharebenin başladığı gün evimizden çıktığımızda dedim ki Allah kısmet etsin, topraklarımız işgalden kurtarılsın, Laçın işgalden kurtulsun kurban adadım, onu keseceğim. Kurban etini de askere pişirip dağıtacağım. Çünkü onların sayesinde şehitlerimizin aktığı kan sayesinde, gücü sayesinde bu toprakları almaya nail olduk. O düşman görsün ki nasıl bir devletle karşı karşıya. Düşman görsün ki Azerbaycan ayakta durmayı da başarır, toprağını kurtarmayı da başarır, vatandaşlarını korumayı da başarır. Çocukları, yaşlıları silahsız insanlara hücum edip onları vahşicesine öldürünce onların acizliği ortaya çıktı. Bizim savaşımız askerlerle. Topraklarımızı istiyoruz. Bizim askerlerimiz onların sivillerini vurmuyor, silahsız insanlara dokunmuyor.”

Babasının cephede savaştığını ve kendisinin de cepheye gönüllü gitmeye hazır olduğunu belirten çocuk, “Ayağımı Karabağ’a basıp düşmanla savaşırım. Geceleri çok zor olur, kenti çok vururlar. Biz kendimizi korumak için yollara çıkıyoruz. Bakıyoruz ki hava aydınlanır, top sesleri azalır o zaman döneriz evimize” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.