enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:38 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) “Dış Bakış” dergisi okurlarıyla buluştu
17:43 Kocaeli basın camiası yasta…
07:30 ABD Başkanı Trump ile Rus lider Putin’in Alaska Zirvesi
07:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
07:25 (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), 2024 yılında 383 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti
07:08 ABD’den Ukrayna’nın Kırım’ı Rusya’ya ait olarak tanıması şartı…
07:07 Aon’un “Küresel Ücret Şeffaflığı” raporu yayımlandı Şirketler ücret şeffaflığına hazır değil
07:04 Türkiye İsrail’i vurur mu? İbrahim Karagül yazdı: Alaska Zirvesi’ni arkasındaki akıl; Barış’tan başka şeyler de planlıyor..”
07:04 Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan Hamas’a: Yaptığınız eylemle Filistin’e ne kazandırmış oldunuz
07:03 ABD Başkanı Trump: Almanya, Britanya ve Fransa, Ukrayna’da asker bulundurmak istiyor
07:00 AB’nin varoluş sancısı: Kış uykusundan uyanabilecekler mi?
07:56 Ahıska Türkleri!
07:52 Ermenistan-ABD-Azerbaycan Arasında İmzalanan Zengezur Koridoru Anlaşması, Türkiye, Türkistan Coğrafyası, İran, Rusya ve Çin Aleyhine Sonuçlanabilecek Birçok Husus İçermektedir.
07:47 Belçika’da ilkokul ve ortaokullarda cep telefonu ile diğer elektronik cihazların kullanımı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren ülke genelinde yasaklanacak.
07:25 Eurovision Şarkı Yarışması 70. yılını kutlamak için yepyeni bir görünüme kavuşuyor
02:17 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:57 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:46 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
21:41 ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı “Aşırı Sağ Durum Raporu”na göre, Aşırı Sağ Tehdidi Büyüyor!

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı “Aşırı Sağ Durum Raporu”na göre, Aşırı Sağ Tehdidi Büyüyor!
21.03.2025
A+
A-

* Almanya’da aşırı sağ tehdidin büyüdüğü ifade edildi.

* Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı “Aşırı Sağ Durum Raporu”nda ayrıca aşırı sağ tehdidin artık klasik profillerden uzaklaştığı belirtildi.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Raporda, aşırı sağ tehdidin artık klasik profillerden uzaklaştığı belirtildi. Artık sokaklarda bot giyen, tıraşlı gençler yerine sosyal medya, dijital oyun platformları ve propaganda videolarıyla organize olan yeni bir aşırı sağ yapılanması var.

İçişleri Bakanı Herbert Reul, aşırı sağın taktik değiştirdiğine dikkat çekerken, “Sınır dışı partileri’ gibi organizasyonlar düzenleniyor. Stratejik olarak daha planlı ve hedef odaklı hareket eden bir yapı ile karşı karşıyayız.” diye kaydetti.

Gençleri Hedef Alan Yeni Aşırı Sağcı Gruplar

Bakanlığa göre, özellikle gençler çeşitli gruplarla aşırı sağcı ideolojiye çekiliyor. Bu gruplar, spor ve eğlence etkinlikleriyle gençleri içine alarak bir aşırı sağ “deneyim dünyası” sunuyor. Özellikle “YouTube”, “Twitch” gibi dijital platformlarda aşırı sağcı içeriklerin yaygınlaşması dikkat çekiyor.

NRW Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın raporuna göre, “Lara – Sarışın Asi” adlı bir sosyal medya fenomeni üzerinden aşırı sağcı propaganda yapılıyor. Bu karakterin aslında yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir figür olduğu ortaya çıktı. Öte yandan, Doğu Vestfalya-Lippe bölgesinden bir aşırı sağcı influencerın YouTube’da 550 bin takipçiye ulaştığı belirtildi.

Aşırı Sağcı Suçlarda Büyük Artış

Rapora göre, eyalette aşırı sağcı motivasyonla işlenen suçlarda ciddi bir artış yaşandı. 2023 yılında aşırı sağcı suçlar bir önceki yıla göre yüzde 60 artarak 5 bin 640 vakaya ulaştı. Bunların yüzde 80’i propaganda suçları olarak kaydedildi. Aşırı sağcı şiddet olaylarında da büyük bir yükseliş görüldü. Bir önceki yıla göre yüzde 33 artış yaşanarak 154 şiddet vakası tespit edildi. Bu olayların yüzde 94’ü fiziksel saldırılar şeklinde gerçekleşti.

Özellikle nefret suçlarında da endişe verici bir yükseliş söz konusu. 2023’te nefret suçları yüzde 43 artarak 2 bin 50 vakaya ulaştı. En dikkat çekici nokta ise suç işleyenlerin yaş aralığındaki değişim oldu. Genç şüphelilerin sayısı sadece bir yıl içinde üç katına çıkarak 100’den 287’ye yükseldi.

Aşırı Sağcı Hareket Genişliyor

NRW Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın verilerine göre, eyaletteki aşırı sağcı kişi sayısı beş yıl sonra yeniden 4 binin üzerine çıktı. Bu, aşırı sağın eyalet genelinde daha geniş bir tabana yayıldığını gösteriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.