enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
17:09 Güvenlik kaynakları: Türkiye savaşın tarafı değildir
16:44 İlber Ortaylı hayatını kaybetti
13:12 MSB: İran’dan ateşlenen mühimmat imha edildi
13:08 CENTCOM: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü
12:18 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
09:03 İstiklal Marşı 105 yaşında
12:59 Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
10:46 8 ülkenin bakanlarından Mescid-i Aksa hakkında ortak bildiri
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kuzey Makedonyalı çocuklar ‘Oyun Karavanı’nda buluştu

Kuzey Makedonyalı çocuklar ‘Oyun Karavanı’nda buluştu
05.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Çocukların sağlıklı büyümeleri ve yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “Oyun Karavanı Projesi” Kuzey Makedonyalı çocuklarla buluştu.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsünce yürütülen, Kuzey Makedonya’nın 8 ayrı şehrinde uygulanacak projenin ilk durağı, başkent Üsküp’te Kurşunlu Han oldu.

Proje ile oyun geleneğini devam ettirmek, geleneksel çocuk oyunlarını tanıtmak ve çocuklara oynatmak, oyun aktiviteleri düzenleyerek çocuklarda oyun bilincini arttırmak, çocuklara kitap dağıtarak okuma alışkanlığı kazandırmak, çocuklara geleneksel sokak oyunlarını oynatarak onlara özgüven kazandırmak amaçlanıyor.

Çocuklar gün boyu eğlenceli vakit geçirdi

Bu amaç doğrultusunda İstanbul’dan yola çıkan Oyun Karavanı sayesinde çocukların eğlenceli bir gün geçirmesi sağlandı. Kurulan tanıtım stantlarında da çocuklara bilgiler verilip hediyeler dağıtıldı.

Toplamda bir ay sürecek Oyun Karavanı projesi, 30 Haziran-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında Kuzey Makedonya’nın Üsküp, Gostivar, Kalkandelen, Mavrova ve Rostuşa, Merkez Jupa, Kırçova, İştip, Radoviş, Ustrumca ve Valandovo’ya bağlı kırsal bölgelerde yaşayan çocuklarla buluşacak.

Oyun Karavanı’nın daha sonra 15 gün süre ile de Kosova’da bulunması planlanıyor.

Proje kapsamında belirlenen 6 farklı bölgede çocukları oyun karavanıyla oyunlar oynarken kültürümüze dair filmler, müzikler, masallar, kitaplar, geleneksel sporlarla tanışma fırsatı elde edilecek.

Kuzey Makedonya’nın kırsal bölgelerinde yaşayan çocukların faydalanması için Oyun Karavanı Projesini tertip ettiklerini belirten Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Serhat Kula, “Karavan içerisinde birçok oyun malzemesi var. Üç personelimiz çocukların yanında olacak, pedagojik ve psikolojik olarak çocuklarımızın gelecekle ilgili hayallerini dinleyecekler.” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.