enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:44 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:30 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:15 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:07 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:05 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
17:26 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:33 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:56 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:40 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:39 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin 4. Küresel Medya Buluşması 3-6 Ekim’de Alanya’da

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin 4. Küresel Medya Buluşması 3-6 Ekim’de Alanya’da
01.10.2024
A+
A-

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Küresel Medya Buluşması’nın 4’üncüsü Türkiye ve 30’a yakın ülkeden önemli Türk ve yabancı gazetecilerin katılımıyla 3-6 Ekim tarihleri arasında yine Alanya’da gerçekleştirilecek. Dev organizasyonun onur konuğu Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul olacak.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Geleneksel hale gelen ve ilk üçüne de Alanya’nın ev sahipliği yaptığı 4’üncü Küresel Medya Buluşması, Medya Çalıştayı ve Ödül Töreni başta olmak üzere bir dizi etkinlikten oluşuyor.

Türkiye ve dünyadan KGK mensubu gazeteciler ile 30’a yakın ülkeden önemli yabancı gazetecilerin katılacağı buluşma kapsamında Alanya’nın turistik noktalarına çeşitli geziler de düzenlenecek.

Alanya’nın önemli turistik tesisleri Eftelia, Adin ve Lonicera otellerinin ev sahipliğindeki dev organizasyonda Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul da ödül alacak.

KGK TAM KADRO

Alanya buluşmasına KGK’nın yaygın, yerel ve dış medya meclisleri üyelerinin tamamına yakını ile KGK’nın çok sayıda il temsilcisi ve 75 ülkede bulunan dış ülke temsilcilerinden 30’a yakını da katılacak.

Buluşma kapsamında 3 Ekim Perşembe günü Alanya’ya gelecek konuk gazeteciler, 4 Ekim Cuma günü düzenlenecek gezi ile Alanya’yı keşfedecekler.

5 Ekim Cumartesi günü öğleden sonra başlayacak Medya Çalıştayı öncesinde, öğleye kadar KGK’nın seçilmiş kurulları toplantılarını yaparak çalıştay gündemini oluşturacak olan mesleki ve sektörel gündemi ile raporları istişare edecek.

KGK yönetimi ile yaygın, yerel ve dış medya meclislerinin olağan toplantılarının ardından başlayacak çalıştayda mesleki sorunlar ve çözüm yollarının yanısıra çeşitli konularda sunumlar da gerçekleştirilecek. Yerli ve yabancı gazetecilerin de katılımıyla sektörel ve toplumsal işbirliği ve dayanışma olanakları ele alınacak.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yayman

DİJİTAL VE SOSYAL MEDYA GÜNDEMİ

Medya paneli ile mesleki gelişim ve gazeteciliğin geleceği de (Dijitalleşme ve yapay zeka vb gibi) konuşulacak. Aynı zamanda gazeteci olan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Google başta olmak üzere günümüz sosyal medya mecralarıyla ilgili yasal düzenlemeler ve düşünülen hukuki gelişmeler hakkında önemli bilgiler verecek.

Medya panelinde ayrıca Yayman’ın moderatörlüğünde Prof. Dr. Levent Eraslan “Sosyal medyanın geleneksel gazeteciliğe etkisi”, Prof. Dr. Zakir Avşar “Güncel olaylar ışığında medyada etik duruş”, Zafer Küçükşabanoğlu “Medyada yapay zeka” ve İsmail Bayazıt “Big data” konularını aktaracaklar. Daha sonra sonuç bildirgesi açıklanacak.

Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul

7 DALDA KÜRESEL BAŞARI ÖDÜLÜ VERİLECEK

5 Ekim akşamı ise 5 yıldızlı Lonicera World Otel’in balo salonunda gerçekleştirilecek olan ödül töreninde, onur konuğu olarak katılacak olan Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul’un yanı sıra medya ve siyaset dünyasından yerli ve yabancı önemli isimler de yerini alacak. Küresel Başarı Ödülleri bu yıl yine 7 dalda verilecek.

Moldova’ya bağlı olan ve Türklerin yaşadığı kardeş özerk devletin başkanı Gutul’a KGK tarafından Küresel Diplomasi Ödülü takdim edilecek. Gutul’un yanı sıra medya ve spor camiasından önemli isimlere de ödülleri verilecek. Ödül alacaklar arasında Filistin’de görev yapan bir gazeteci ile yine Filistin’de görev yapan bir medya kuruluşu da bulunuyor.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim

DİM: HER YIL ARTAN İVME MUTLULUK VERİCİ

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, geleneksel hale gelen Alanya buluşmalarının her yıl artan ilgi ve ivmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Konseyin küresel ve uluslararası kimliğine uygun olarak Alanya’daki etkinliğe Türkiye dahil 30’a yakın ülkeden gazetecilerin katılacağını ifade eden Dim “Dünya markası Alanya’nın turistik imajına da önemli bir katkı sağlamış olacağız. Alanya’nın resmi ve özel tüm kişi ve kurumlarının bu organizasyonu benimsemiş olmaları ve destek vermeleri çok onur verici. Alanya buluşmamızın şimdiden konseyimize, medya camiamıza ve Alanyamıza hayırlı olmasını temenni ederim. Organizasyona destek veren başta sponsorlarımız olmak üzere katkı ve katılım gösterecek olan tüm meslektaşlarımıza da şimdiden teşekkür ederim” dedi.

Gazeteci* Mustafa SALMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.