enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:59 Kandil hala neden silah bırakmıyor?
11:14 Kurban Bayramı tatili süresince kara yollarındaki trafik yoğunluğu, Akıllı Ulaşım Sistemleri’ce (AUS) takip edilecek
10:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazakistan ziyaretimizi başarıyla tamamladık
10:02 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milli kadın güreşçiler, Türk bayrağını; Kürsünün en üst basamağına taşıdı…
09:30 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak; 2 bin 610 personel alınacak…
21:11 Türkiye – Kazakistan arasında ekonomi, enerji, savunma sanayi, eğitim ve ulaştırma başta olmak üzere birçok alanda toplam 13 önemli anlaşma imzalandı
20:56 Kocaeli gündeminin öne çıkan haberleri
14:30 Uluslararası Afyonkarahisar Gastronomi Çalıştayı ve Aşçılık Kampı Tamamlandı
08:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’a gidiyor
08:43 Meteoroloji’den 3 ayrı uyarı: Sağanak, fırtına ve çöl tozuna dikkat
08:15 ABD ara seçimlerine en çok para döken zenginler
08:01 Resmi Gazete’de bugün (13.05.2026)
07:54 Ekonomi ve siyaset gündemi – 13 Mayıs 2026
23:50 Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ikinci el araç piyasasında hareketliliği artırdı.
23:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk diasporasına sırtımızı dönemeyiz
22:43 Yunanistan’da vatandaşların yüzde 72’si ülkede hukukun üstünlüğünün olmadığını söylüyor  
22:02 Afyonkarahisar ve Dinar belediye başkanları AK Parti’ye katıldı
21:51 Özkan Yalım’ın ek ifadesi alınacak
21:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “ABD ile İran arasında devam eden müzakerelerde en önemli önceliğin ateşkesin sürmesi”
20:01 Yalova’nın Ata Tohumları Türkiye’nin Dört Bir Yayına Yayılıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kurban Bayramı tatili süresince kara yollarındaki trafik yoğunluğu, Akıllı Ulaşım Sistemleri’ce (AUS) takip edilecek

Kurban Bayramı tatili süresince kara yollarındaki trafik yoğunluğu, Akıllı Ulaşım Sistemleri’ce (AUS) takip edilecek
16.05.2026
A+
A-

* Kurban Bayramı tatili süresince kara yollarındaki trafik yoğunluğu Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) Merkezi’nden anlık takip edilecek. Yoğun güzergahlarda “turuncu ekipler” 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bayram trafiği akıllı ulaşım sistemleriyle anlık takip edilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu

İSTANBUL, 16 MAYIS 2026 – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yazılı açıklamasında, kara yollarında Kurban Bayramı tatili süresince uygulanacak tedbirlere ilişkin bilgi verdi.

Bayram döneminde oluşabilecek trafik yoğunluğuna karşı ulusal kara yolu ağında gerekli planlamaların yapıldığını belirten Uraloğlu, “En yoğun seyahatin gerçekleştiği güzergahlarda turuncu ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek. Ülke genelindeki 18 bölge müdürlüğümüz, 123 şube şefliğimiz, 16 tünel bakım işletme şefliğimiz, 25 otoyol bakım işletme şefliğimiz ve 17 yap-işlet-devret bakım işletme şefliğimizde kesintisiz denetim ve takip faaliyetlerimize devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, tatil süresince kara yollarındaki trafik yoğunluğunun  Karayolları Genel Müdürlüğü(KGM) AUS Merkezi’nden anlık izleme ve takip yapılacağını, kara yolu ağının kritik noktalarındaki sensör, kamera ve sistemlerden elde edilen verilerin merkezden koordine edileceğini aktardı.

Akıllı Ulaşım Sistemleri Binası ve Çevre Düzenlenmesinin Yapılması Yapım İşi » AON

Zorunlu olmadıkça yol çalışmalarına ara verilecek

Yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği kesimlerde gerekli trafik işaretlemelerinin yapıldığını, mevcut levha ve işaretlerin de yeniden gözden geçirildiğini bildiren Uraloğlu, şöyle devam etti:

“Bayram tatili süresince yol yapım, bakım ve onarım çalışması yürütülen kesimlerde zorunlu olmadıkça çalışmalara ara vereceğiz. Kara yolu ağında yapılan kontroller kapsamında trafik işaret levhaları, oto korkulukları, sinyalizasyon sistemleri ve kenar dikmelerindeki eksiklikler tamamlandı. Kirlenen levhaların temizliğini gerçekleştirdik, görünürlüğü azalan trafik işaretlerini yeniledik. Aşırı yağış nedeniyle oluşabilecek su taşkınlarına karşı gerekli uyarı levhalarını yerleştirdik. Heyelan ve yol daralması gibi durumların yaşandığı kesimlerde ise sürücüleri yönlendirecek trafik işaretlemelerini tamamladık.”

Akıllı Ulaşım Sistemleri Danışmanlığı – ARD Danışmanlık

Uraloğlu, bayram tatilinde vatandaşların huzur içinde seyahat etmeleri için gerekli tedbirlerin alındığının altını çizdi.

Sürücülerin trafik kurallarına hassasiyetle uyması gerektiğini vurgulayan Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Trafik güvenliği hepimizin ortak sorumluluğu. Hız sınırlarına uymak, emniyet kemeri kullanmak ve sürüş sırasında cep telefonu kullanmamak hayati önem taşıyor. Sürücülerin yol yapım ve bakım çalışmalarının sürdüğü kesimlerdeki uyarı levhaları ile işaretçilere dikkat etmeleri önemli. Tatil gidiş ve dönüşlerinde aynı gün ve saatlerde oluşan yoğunluk bazı güzergahlarda trafik yükünü artırıyor. Vatandaşlar yol durumundaki anlık değişiklikleri KGM’nin resmi internet sitesindeki ‘Yol Durumu’ bölümünden takip edebilecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.