enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:39 Batı’ya Uzak, Belirsizliğe Yakın: Gürcistan’da Kırılma Dönemi mi?
07:55 Gazeteci İlhan KARAÇAY: Gazeteciliğin Talihsizliği ve Vefasızlık!
07:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
07:47 İsrail Gazze’deki vahşetin görülmesini istemiyor
07:41 Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’na, 246 subay alınacak…
07:18 Bakan Uraloğlu, “Altyapı konusunda yaptığımız yatırımlar ülkemizin geleceğine mühür vuruyor”
07:16 ANKASAM İnfografik “Japonya’nın Demir Leydi’si Sanae Takaichi”
07:13 Su Güvenliği: Su biterse yönetilecek bir şey kalmaz
07:12 Dr. Öğr. Üyesi Tuba Yıldız: “Suriye–Lübnan Ekseninde Tom Barrack Diplomasisi”
07:02 FUEN TAG Uluslararası STK’lar Konferansı (CINGOs) Sonbahar Genel Kurulu’na katıldı
07:01 Bosna-Hersek’in Sırp Lider Milorad Dodik ile imtihanı!
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, perdeyi Gebze’ye taşıdı…
00:57 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency Kocaeli Bölge Temsilciliği’nden Haberler!
15:56 Minguzzi cinayeti davasında karar açıklandı
15:47 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın huzurunda iki ülke arasında 4 anlaşma imzalandı.
09:49 Kahpe ASALA’nın yaptıklarını görmezden gelen Türk kökenli bir Hollanda siyasetçisi Çoşkun Çörüz’e tepki…
09:00 Dünya Meteoroloji Örgütü’ne (WMO) göre, “Hava koşulları sertleştikçe ekonomik maliyetler ve etkiler de artıyor”
07:59 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı’nın yıl sonu hedefi 85 milyon yolcu”
07:49 Gazeteci Özlem BAY’ın Haber Ajandası: Türkiye kuraklık kıskacında!
07:41 Adalet Bakanı Tunç, “Cumhurbaşkanımıza maalesef ağza alınmayacak cümlelerle hakaret eden bir muhalefet anlayışı var”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “UNESCO, Dünya Mirası alanlarındaki buzul alanları 2050 yılına kadar kaybolabileceğini raporladı”

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “UNESCO, Dünya Mirası alanlarındaki buzul alanları 2050 yılına kadar kaybolabileceğini raporladı”
17.11.2024
A+
A-

* Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, iklim değişikliğinin neden olduğu sorunların tek başına çözülemeyeceğini belirterek, küresel ve koordineli bir eylemin şart olduğunu açıkladı.

* Bakan Mehmet Nuri Ersoy, hep birlikte, herkes için sürdürülebilir ve iklim dirençli bir gelecek için çalışmaya kararlı olduklarını söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir, nerelidir? Mehmet Nuri  Ersoy'un biyografisi… - Haber 7 BİYOGRAFİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan Birleşmiş Milletler (BM)İklim Değişikliği 29. Taraflar Konferansı (COP29) kapsamında düzenlenen “COP29’da Kültür Tabanlı İklim Eylemi için 2. Yüksek Düzeyli Bakanlar Diyaloğu“toplantısını TÜHA Haber‘e değerlendirdi.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy,  Azerbaycan’ı COP29 Başkanlığını üstlenmesi dolayısıyla kutladı ve konferansın, küresel iklim değişikliğiyle mücadele çabalarında önemli bir adım olacağına ve uluslararası toplumun beklentilerini karşılayacağına emin olduğunu dile getirdi.

BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Paris Anlaşması ve COP toplantıları gibi küresel girişimlerin iklim değişikliğiyle mücadelede önemli ilerlemeler kaydettiğini ve net hedefler belirlediğini ifade eden Mehmet Nuri Ersoy,  bu konuda hala yapılacakların bulunduğunu ve gerekli sonuçları elde edebilmek için uluslararası iş birliğinin devamının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Buzullar yüzeyden de eriyor | Gazete Rüzgârlı

İklim değişikliğinin hem kültürel hem de doğal mirasa tehdit oluşturduğunu ifade eden Ersoy, UNESCO’nun, Dünya Mirası alanlarındaki buzul alanlarının 2050 yılına kadar kaybolabileceğini raporladığının altını çizerek, birçok kültürel ve doğal alanın, aşırı hava olaylarının etkilerine karşı giderek daha savunmasız hale geldiğini, bu risklerin, ortak mirasımızı gelecek nesiller için korumanın aciliyetini gözler önüne serdiğini belirtti.

Türkiye'nin 2053 Net Sıfır Karbon Hedefi - Machingo

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadele çabalarına ilişkin de yaptığı açıklamada, 2021 yılında Türkiye’nin, Paris Anlaşması’nın tam tarafı olduğunu, Aynı yıl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2053 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu hedefini koyduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin 18 UNESCO Dünya Mirası - JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL

Bakan Ersoy, Türkiye’nin ayrıca, ülke genelindeki iklimle ilgili çabaları koordine etmek amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını kurduğunu hatırlattı ve bu hedefler doğrultusunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, 2011-2023 İklim Değişikliği Eylem Planı çerçevesinde, doğal ve kültürel miras alanlarının iklim değişikliğine uyumunu sağlamak için bölgesel stratejiler geliştirdiğini, Mart 2024’te Türkiye’nin, kültürel mirasın korunmasına odaklanarak, 2024-2030 dönemini kapsayan İklim Değişikliği Uyum Stratejisi ve Eylem Planı’nı açıkladığına vurgu yaptı.

İklim değişiklikleriyle mücadelede birliktelik ve koordinasyonun önemine de dikkat çeken  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hiçbir ülkenin bu sorunları tek başına çözemeyeceğini, küresel ve koordineli bir eylemin şart olduğunu dile getirdi.

Cop 29: Significance of Azerbaijan as the Host - The Europe Today

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği 29. Taraflar Konferansı (COP29) kapsamında düzenlenen “COP29’da Kültür Tabanlı İklim Eylemi için 2. Yüksek Düzeyli Bakanlar Diyaloğu” toplantısında gösterilen iş birliği, iklim krizine çözüm bulmak için gereken ortak kararlılığın değerli bir örneğinin sergilendiğin ifade eden Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin, Azerbaycan’ın COP29 Başkanlığına ve bu hedeflerine tam desteğini yinelediğini,  hep birlikte, herkes için sürdürülebilir ve iklim dirençli bir gelecek için çalışmaya kararlı olduklarını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.