enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:09 Amsterdam, Amsterdam olalı böyle bir gece yaşamadı: Cim bom tezahüratı Büyükelçimiz ile daha da gürleşti… 
00:12 Okullarda ara tatil dün başladı…
00:10 Türkiye’de 1 Nisan 2026’dan itibaren 5G teknolojisiyle, köklü değişikliklerin yaratması bekleniyor…
00:10 TBMM Başkanlığına, aralarında Özgür Özel’in de bulunduğu 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık dosyası sunuldu.
00:08 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, “Türkiye-Somali İlişkileri: Çok Boyutlu Bir Ortaklık Modeli” başlıklı rapor yayımladı…
00:05 Hollanda Parlamentosu’nun, Türkiye seçimleri için oy kullanan Türklere yasak getirme önerisine tepki…
00:05 Türkiye’de “sığınak” yönetmeliği güncellendi: Tüm yeni binalarda zorunlu olacak
00:04 TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İklim değişikliğiyle mücadelede, güney ve kuzey arasında bir köprü rolü üstlenmeye hazırız”
00:03 AK Parti’nin iktidara gelişlerinin 23. yıl dönümü dolayısıyla “#SizBunuOkurken” isimli kampanya
00:01 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) dar gelirli vatandaşlar için 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edilecek…
00:01 Benzin ve dizel otomobil satışlarında düşüş sürüyor…
01:37 Kar lastiği olmayan araçlar, 15 Kasım’dan itibaren yola devam edemeyecek
01:05 Hız sınırı, 14 bin 590 kilometrelik devlet ve il yolunda çalışmalar tamam…
00:30 Ara tatil için son ders zili bugün çalacak
00:29 İletişim Başkanı Duran’dan CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
00:27 TOKİ’den dolandırıcılık uyarısı: Sahte sitelere itibar etmeyin
00:23 Kış mevsimi sert ve yağışlı geçecek…
00:15 Dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli film festivallerinde TRT rüzgarı esecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kriter’in Kasım Sayısı Çıktı: Macron Uçuruma Sürüklüyor

Kriter’in Kasım Sayısı Çıktı: Macron Uçuruma Sürüklüyor
16.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin 51. sayısı çıktı.

Amerikan başkanlık seçimleri, koronavirüs salgınının yeniden güçlü bir şekilde kendini göstermesi, Doğu Akdeniz, Libya, Dağlık Karabağ ve İdlib gibi çatışma alanları… Bunun yanında muhalefet partilerindeki hareketlilik, yargıdaki gelişmeler ve ekonomideki durum iç siyasetin tartışmalı konuları. Küresel ve yerel gündem çok hızlı bir şekilde değişiyor. Bu başlıkların her biri aylık bir derginin sayfalarını doldurabilecek önemde meseleler. İster istemez konuların bir kısmını önümüzdeki aylara bırakarak seçtiğimiz konular üzerine kapsamlı bir kasım sayısı hazırladık.

Kafkasya’dan Ortadoğu’ya oradan Akdeniz ve Ege’ye uzanan gerilimlerle dolu bölgeyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile konuştuk. Çavuşoğlu Türk dış politikasının önceliklerine dair geniş bir çerçeve çizdi.

Türkiye’nin çevresindeki gerilim hatlarını Mustafa Şen ve Murat Aslan değerlendirdi. Bir yandan da işgal altındaki Dağlık Karabağ’daki gelişmeleri takip ediyoruz. Azerbaycan’ın ilerleyişine karşılık Ermenistan daha fazla toprak kaybetmemek için elinden geleni yapıyor. Necdet Özçelik Azerbaycan’ın stratejisini analiz ederken Meryem İlayda Atlas Rusya’nın bölgedeki nüfuzunu kaleme aldı. Kevser Hülya Yurdakul ise Ermenistan’ın sivillere yönelik saldırılarının Batı medyasındaki yansımalarını araştırdı.

Doğu Akdeniz’deki son durumu Ferhat Pirinççi ele aldı. Geçtiğimiz günlerde neticelenen KKTC seçim sonuçlarını ise Bora Bayraktar ve Hacı Mehmet Boyraz değerlendirdi.

Avrupa’daki İslam karşıtlığı, Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı her geçen gün yeni bir eşiği aşıyor. Zeliha Eliaçık ve Kazım Keskin, Müslümanların hedef haline getirildiği Avrupa’yı ve özellikle Fransa’da yaşananları kaleme aldı.

Kasım ayının en önemli gündem maddesi şüphesiz Amerikan seçimleri. Trump ile Biden’ın yarışını bütün dünya takip ediyor. Biz de dosyamızda bu seçimleri farklı yönleriyle ele aldık.

Hakan Çopur, Gökhan Yücel, Taha Dağlı, Gloria Özdemir, Mustafa Caner ve Kasım İleri dosyamıza katkıda bulundu.

İç siyasetteki gelişmelere de bu sayıda geniş bir yer ayırdık. Nebi Miş muhalefetteki son gelişmeleri yorumlarken Baki Laleoğlu Cumhur İttifakı’nı yazdı. Recep Şentürk Türkiye’deki dini yapıların özelliklerini ele aldı.

Türk ekonomisinin küresel ölçekteki konumunu Kerem Alkin analiz etti. Daha önce dergimize de katkıda bulunmuş bir isim olan Markar Esayan geçtiğimiz günlerde vefat etti.

Esayan’ın edebi ve siyasi yolculuğunu Asım Öz öyküleştirdi. Ayın önemli hukuki tartışmalarından Enis Berberoğlu dosyasını Mert Hüseyin Akgün yazarken sağlıkta şiddet yasasını Muharrem Kılıç, yargıda reform çalışmalarını ise Nesibe Kurt Konca değerlendirdi.

Kitaplık sayfamızda yine yayıncılıkta öne çıkan konular yer alıyor.

Sizi dergimizle baş başa bırakırken Kriter ailesi olarak İzmir’deki depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.