enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:44 Fatih Altaylı’nın tutukluluğu devam edecek
22:20 MİT, bir İsrail ajanını daha yakaladı
22:09 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, CHP’nin TBMM’nin 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılış oturumuna katılmamasını eleştirdi…
21:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Devletleri İş Birliği Günü ve Nahçıvan Anlaşması’nın yıl dönümü mesajı
21:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
21:23 Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Vatandaşlarımızın yarın Türkiye’ye dönmeleri ihtimal dahilinde
21:11 MİT, İsrail casusunu yakaladı
07:58 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Sözbilir uyardı: Ölü faylar dirildi, o illere dikkat!
07:51 Gazze Raporu: Kanıt Var, Karar Bekleniyor
07:47 İlim Kültür Eğitim Vakfı’nın (İLKE) “İlim Adamının Ahlaki Yolculuğu” konferansı…
07:42 Tarih Vakfı’nın Cumhuriyet’in 100 Yılı Serisinden Yeni Bir Cilt: Türkiye Siyaseti – Dönemler, Aktörler, Meseleler
07:38 Putin Türkiye’ye krediyi onayladı
07:38 Avrupa’da Rusya’ya karşı tutum sertleşiyor
07:25 Dünya gıda sektörü Moskova Crocus Expo’da buluştu
07:17 SPD Başkanı Yıldız, Büyük Menderes Havzası Su-Çevre-Ürün Güvenliği Çalıştayı’nda konuştu
07:09 Avrupa’nın yeşili griye dönüyor: En büyük kayıp Türkiye’d
07:07 Saygınlar Kulübü, mehtap turuyla moral depoladı
07:04 Türkiye’nin ‘Yabancı Menşeli’ Savaş Uçağı
03:37 Filistin’de yaşanan insanlık suçunun hala sona ermemesi oldukça düşündürücü
02:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kantin solculuğu havasından bir türlü çıkamıyorlar”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova Lideri Savaş Suçu İddialarını Reddetti

Kosova Lideri Savaş Suçu İddialarını Reddetti
10.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Kosova’nın eski Cumhurbaşkanı Haşim Taci, Lahey’de kurulan Kosova Savaş Suçları Özel Mahkemesi’nde çıktığı ilk duruşmada hakkında yapılan iddiaların tümünü reddetti. 

Kosova Kurtuluş Ordusu’nun komutanı Taci, 1998-1999 yılları arasında Sırp güçlerine karşı yürütülen gerilla hareketine liderlik etmişti. Taci savaş suçu ve insanlığa karşı suç kapsamında 10 iddiadan yargılanıyor.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, Taci, hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu söyledi ve iddiaları reddetti.

Taci’nin avukatı da istifa etmesinin ardından Kosova’da Avrupa Birliği polisine teslim olan ve daha sonra Lahey’e götürülen Taci’nin tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Kosova’nın savaş dönemi kahramanlarından olan ve daha sonra ülkenin önde gelen siyasetçisi olan Taci, hakkındaki iddianamenin onaylanmasının ardından gözaltına alınmıştı.

Taci, 2008’de bağımsız olan Kosova’nın ilk başbakanı olmuş, 2016’da ise Cumhurbaşkanı olarak seçilmişti.

Savcılar Taci’nin 1990’ların sonundaki çatışmalarda yaklaşık 100 kadar sivilin öldürülmesinden sorumlu tutulmasını istiyor. Taci liderliğindeki Kosova Kurtuluş Ordusu, dönemin Sırbistan Cumhurbaşkanı Slovodan Miloseviç’in güvenlik güçlerine karşı bağımsızlık savaşı başlatmıştı.

Hakkında yapılan iddianamede Taci, suç örgütü oluşturmak, muhaliflerini hedef alarak onları alıkoymak, sorgulamak ve kötü muamele etmekle suçlanıyor.

Eskiden Sırbistan’a dahil olan Kosova’da çoğunluğu Arnavut olan halk, bağımsızlığa giden bu süreci yürüten Kosova Kurtuluş Ordusu komutanlarını kahraman olarak görüyor.

Kosova mahkemesi Sırbistan’a karşı çıkardıkları isyan sırasında ve sonrasında Kosova Kurtuluş Ordusu savaşçılarının işlediği suçları ele almak için 2015 yılında kurulmuştu. Mahkeme’nin yurtdışında kurulmasının nedeni ise tanıkların zor durumda kalması riskini azaltmak.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.