enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:26 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:09 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:41 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:54 12 Dev Adam Dünya Kupası Elemeleri’nde İsviçre’yi 85-60 yendi
00:50 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
00:48 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:32 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:24 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
00:23 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:09 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova Başbakanı: Türkiye’ye her zaman müteşekkir olacağız

Kosova Başbakanı: Türkiye’ye her zaman müteşekkir olacağız
04.02.2023
A+
A-

Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Albin Kurti, NATO’nun 1999’daki müdahalesinin Kosova halkına yönelik soykırımı durdurduğunu belirterek, bu konuda oynadığı rol için her zaman Türkiye’ye müteşekkir kalacaklarını söyledi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Albin Kurti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde yaptıkları görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Kurti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmede Kosova ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerini ele aldıklarını ve bu dostluğu nasıl daha da güçlendirebileceklerini söyledi.

Ekonomi, ticaret, savunma ve güvenlik alanlarındaki işbirliği imkanlarını da değerlendiklerini ifade eden Kurti, bölgesel gelişmeleri de ele aldıklarını dile getirdi.

“Türkiye’ye her zaman müteşekkir olacağız”

Başbakan Kurti, 1999’da NATO’nun Kosova’ya müdahalesine değinerek, “NATO’nun Kosova’ya müdahalesinde oynadığı rol için Türkiye’ye her zaman müteşekkir olacağız. Bu müdahale Kosova halkına karşı yapılan soykırımı durdurmuş, ülkenin kuruluşu ve barışı için önemli olmuştur.” dedi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği ve NATO üyelik süreci konusunda Kosova’yı desteklediğini ifade eden Kurti, verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Kurti, Kosova yönetimi olarak en önemli hedeflerinden birinin yabancı yatırımcıları çekmek için uygun bir ortam oluşturmak olduğunu, bu şekilde sürdürebilir bir ekonomi geliştirebileceklerini söyledi.

“Birlikte yaşamak iki ülkemizin ortak değeri”

Kosova ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere de değinen Kurti, “Türkiye bizim için önemli ekonomi ve ticaret ortaklarından biri. Tabi bu bizi mutlu ediyor ama bu bizim için yeterli olmamalı. Şu andaki işbirliğimizi daha yüksek potansiyellere ulaştırmak için kullanabiliriz.” diye konuştu.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Kurti, Kosova’daki Türk toplumunun ülkenin tarihinde önemli ve olumlu rol oynadığına işaret ederek, “Türk toplumumuz, bizim toplumsal, kültürel mozaiğin bir parçasıdır. Bu toplumun temsilcilerinin önemli bir kısmı hem merkezi hem yerel kurumlarda çalışmaktadır ve bu şekilde Kosova’nın refahı için katkılarda bulunmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

Kosova kökenli Türk vatandaşlarının da Türkiye tarihinde önemli rol oynadığını dile getiren Kurti, “Birlikte yaşamak iki ülkemizin ortak değeridir. Hem Kosova’daki Türk toplumu hem Türkiye’deki Arnavut toplum iki devlet arasındaki ilişkiler için önemli bir köprü oluşturmuştur. Temeliniz iyi, bağlarımız güçlü, irade büyüktür. Bundan daha fazla imkanlara, daha fazla işbirliği için çalışmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.