enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Korona Almanların tasarruflarını katladı

Korona Almanların tasarruflarını katladı
11.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yapılan bir araştırmaya göre, Avrupa’da kişi başına ortalama 3 bin 121 euro birikim yapılırken, Almanya’da tasarruf miktarı ortalama 4 bin 671 euro olarak tespit edildi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/TY,JD)’ye dayandırdığı habere göre, ING Deutschland ve Barkow Consulting tarafından yapılan bir araştırmaya göre Euro Bölgesi vatandaşlarının birikimleri toplamda şimdiye kadar en yüksek seviyeye ulaştı. Aynı araştırmadan çıkan başka bir sonuca göre ise Euro Bölgesi’nde en fazla tasarruf edilen ülke açık ara ile Almanya oldu.

Araştırmadan elde edilen sonuca göre, Almanya’daki hanehalkları üst üste sekizinci kez Avrupa’nın tasarruf şampiyonu oldu. Alman tasarruf sahipleri geçen yıl 388,5 milyar euro tasarruf yaparak, 2019’daki tasarruflarını yüzde 45 artırdı. İkinci sıradaki Fransa’da tasarruf sahipleri 260,7 milyar euro, ikinci sıradaki İtalya’da 122,7 milyar euro ve üçüncü sıradaki İspanya’da özel haneler 78,2 milyar euro birikim yaptı.

Yapılan değerlendirmede her Avrupalı’nın geçen yıl ortalama 3 bin 121 euro birikim yaptığı belirtilirken, Almanya’da bu meblağın 4 bin 671 euro olarak tespit edildiği belirtildi. Değerlendirmede Avrupa çapında hanehalkı tasarruflarının bir yıl önceki yıla göre yaklaşık üçte bir artış gösterdiği, söz konusu artışın ise şimdiye dek görülen en yüksek oran olduğu vurgulandı.

Finansal varlıklar arttı

İki ekonomi kuruluşunun hesaplamalarına göre, 2020 yılındaki korona krizinde, 19 AB üyesindeki yatırımcılar ilk kez bir yıl içinde finansal varlıklara 1 trilyon eurodan fazla yatırım yaptı. Buna ek olarak, Avrupa düzeyinde finansal varlıklar bir önceki yıla göre yüzde 4,7 artarak 27,3 trilyon euroya yükseldi.

En önemli neden pandemi

Araştırmayı yapan uzmanlar tasarruflardaki genel artışın en önemli nedeni olarak pandemiyi gösterdi.  Uzmanlar, kısıtlamalar nedeniyle birçok insanın paralarını normal şartlarda olduğu gibi harcama fırsatı bulamadığına işaret etti. Seyahatlerin ve tatillerin iptal edilmesi, restoranların ve mağazaların geçici olarak kapatılması gibi kısıtlamaların tüketimi yavaşlattığı, bu durumda da tasarruflarda artış meydana geldiği vurgulandı.

Araştırmayla ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar ayrıca kısa çalışma veya işsizlik endişelerinin de insanları tasarrufa yönelttiğini belirttiler.

Hisse senetlerine büyük ilgi

Araştırmada Avrupa ülkelerindeki yatırımcılar 2020 yılında hisse senetlerine rekor olarak değerlendirilen miktarda, toplam 49 milyar euro yatırım yaptı. Bu süreçte fonlara yapılan yatırımlar da önemli ölçüde arttı. ING Deutschland Tasarruf ve Yatırım Birimi Yöneticisi Thomas Dwornitzak, hisse senedi ve fon yatırımlarındaki büyük orandaki artışın, klasik tasarruflarla varlıkların artırmanın artık mümkün olmadığı gerçeğiyle açıklanabileceğini söyledi. Yapılan benzer araştırmalarda da insanların korona döneminde hisse senetlerine yöneldiklerine ilişkin sonuçlar ortaya çıktı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.