enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
07:48 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
07:26 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
07:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:12 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
22:42 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
11:22 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
11:04 CHP’li belediyeleri saran yolsuzluk ağı tek tek gün yüzüne çıkarken, Bayrampaşa Belediyesi’nden de 2 istifa geldi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Köln’de camilerdeki cuma ezanının hoparlör aracılığıyla dışarıya yayımlanmasına izin verildi

Köln’de camilerdeki cuma ezanının hoparlör aracılığıyla dışarıya yayımlanmasına izin verildi
12.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’nın Köln kentinde cuma ezanının hoparlörler aracılığıyla dışarıda yayımlanmasına izin verildi.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (EuroNerws)’den aktardığı habere göre, Köln yerel yönetimi ve Müslüman topluluğunun temsilcileri arasında varılan uzlaşma gereği, kentteki 35 camide cuma ezanının 5 dakikayı geçmemek üzere saat 12 ile 15 arasında dışarıya hoparlör aracılığıyla aktarılmasına olanak sağlandı.

Bu izin için taraflar, iki yıldır müzakere yürütüyordu. Bu izin Almanya’da Müslümanlar için en büyük ibadet merkezi olan ve 2018 yılında açılan Köln Merkez Cami için de geçerli olacak.

Köln Belediye Başkanı Henriette Reker, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Müezzinin ezan okumasına izin verilmesi, kentimizde bir saygının gereği. Eğer kentimizde kilise çanlarının yanında müezzinin çağrısını da duyarsak, bu Köln’de çeşitliliğin takdir edildiğini ve yaşandığını gösteriyor.” diyerek, konu ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Köln Belediyesi, camiden dışarı hoparlör aracığıyla verilecek ezen sesinin belirli bir desibeli geçmeyeceğini ve camilerin etrafındaki komşuların önceden bilgilendirileceğini duyurdu.

Almanya’da 4,5 milyon civarında Müslüman yaşıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.