enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Darıca’da doğalgaz patlaması yaşanan binayı inceledi

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Darıca’da doğalgaz patlaması yaşanan binayı inceledi
04.02.2025
A+
A-

Gebze’nin Darıca’ ilçesinde doğalgaz patlaması yaşanan binayı incelemelerde bulunan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu,  Patlama sonucu yaşamını yitiren Songül Aydın’ın eşi Murat Aydın’ı ziyaret etti ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency  

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Darıca’daki doğalgaz patlamasında 13 kişinin yaralandığını hatırlatarak,  3 çocuk annesi Songül Aydın’ın vefat ettiğini ve diğer yaralıların bazılarının ise tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Mağdurlarda büyük yanıkların oluştuğunu belirten Gergerlioğlu, Doğalgaz Patlaması sonrası binada büyük bir yangının yaşandığını patlamanın binanın giriş bölümünde meydana geldiğini ifade etti.

Patlamadan sonra gaz akışının devam etmesi yangını büyütmüş!

Patlama sonrasında ise doğalgazın anında kesilmemesinden kaynaklı büyük bir hata olduğunu açıklayan  Ömer Faruk Gergerlioğlu, binada 12 dairenin olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu binada maalesef insanlar yandılar ve hayatını kaybeden bir kadın var. Bu konu mecliste de gündem oldu. Bir soru önergesi ve araştırma önergesi çerçevesinde mecliste de bu konuyu konuştuk ve sorumluların bulunmasını istedik. Türkiye’de maalesef canlar çok ucuz! Durduğunuz yerde hiç ummadığınız bir anda bir patlamada hayatınızı kaybedebiliyorsunuz. Burası maalesef böyle bir ülke. Tedbirsizlikler alıp başını gidiyor ve ondan sonra bir patlamayla karşınıza çıkıyor.”

PALGAZ’ın hesap vermesi lazım!

Patlama sonucu çevredeki binaların da etkilendiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Yan binaların camları kırılmış. Karşı binada hala oturan yok. Binanın önünde hala emniyet bariyerleri var.  Vatandaşlar eşyalarını taşıyamadıkları için burada güvenlik amacıyla polislerde bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Bina hakkında teknik raporun daha çıkmadığını aktaran Gergerlioğlu,  Bilirkişi raporunun biran evvel çıkması lazım. Burada neden bir doğalgaz patlaması olduğunun ortaya çıkması lazım. Maddi zarar ayrı bir şeydir. Bir şekilde giderilir ama maalesef burada bir can kaybı var. 3 çocuk annesi bir kadın vefat etti. 28 Aralık’ta korkunç bir patlamayla burada büyük bir trajedi yaşandı. Bilirkişi raporunun biran evvel çıkması ve yargısal sürecin yürümesi lazım. En önemlisi PALGAZ’ın hesap vermesi lazım. Önceden de Gebze’de patlamalar oldu, yaralanmalar, ölümler oldu. PALGAZ hakkında soruşturma açılmadı.” ifadelerini kullandı.

Gebze’deki patlamalar sonrası PALGAZ’a soruşturma başlatılmalıydı!

PALGAZ hakkında soruşturma başlatıldığını vurgulayan Gergerlioğlu, “Geç kalınmış bir soruşturma. En başta yapılması gereken, ilk patlamalarda yapılması gereken soruşturma Darıca’da yaşananlar sonucu açıldı. Ölen ölüyor, daha sonra soruşturma açıyorsunuz. Kayıplar geri gelmiyor maalesef!” şeklinde konuştu.

Patlamada hayatını kaybeden Songül Aydın’ın eşi Murat Aydın’la konuşan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, şunları söyledi:

Songül Aydın’ın üç çocuğu vardı, 8, 11 ve 6 aylık çocukları vardı ve malesef yaşamını yitirdi. Biz bakanlığa konu hakkında soru önergesi verdik. Takip ediyoruz. Bu ne sorumsuzluktur! Mecliste konuşma yaptık. PALGAZ hakkında gerekenler yapıldı mı dedik ve bakanlıktan cevap bekliyoruz.  Ayrıca yargısal sürecin yürümesi lazım. Yargısal süreç bilirkişi raporuyla çıkacak ortaya. Acılı eş yanımızda, binanın önündeyiz. Çok üzücü anların yaşandığı bir yer burası”.

 Sorumlular cezalandırılmalıdır!

Ortada sorumsuzca yaşanan bir olayın olduğunu söyleyen Murat Aydın, “Bugün bunun sorumlusu her kimse cezalarını çekmesini istiyoruz. Bu bir vebaldir. Biz de bunun karşılığını hukuken bulmak istiyoruz. Sonucu biran önce görmek istiyoruz” dedi.

Biz bu konunun peşini bırakmayacağız!

Başka patlamaların yaşanmaması için sorumluların cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Ömer Faruk Gergerlioğlu, “İnsanlar böyle durumlarda zarar görür ama hukuk da bir şekilde o acıları hafifletecek yargılamalar yapar. Cezalar verir. Bir şekilde suçlu olan cezasını alır. Zarar gören de en azından bir şekilde içi rahatlatılır. Hukuk bunun için vardır ama ne kadar hukuka güveneceğiz? Bu da bir önemli soru açıkçası. Adalet bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Murat Aydın’ın çok üzgün olduğunu belitten Gergerlioğlu, “Olayın ardından 1 ay geçti ama maalesef hala bakanlıktan bize bir cevap vermedi. Mecliste de gündem ettik, cevabını bekliyoruz. PALGAZ niye korundu? EPDK öncesinde neden soruşturmalar başlatmadı buradan soruyoruz ve adalet bekliyoruz. Biz bu konunun peşini bırakmayacağız. Takip edeceğiz. İdari olarak takip edeceğiz. Yargı boyutuna ulaştığı zaman yargısal olarak mahkemeleri takip edeceğiz. İktidar da bilsin ki biz konunun takipçisi olacağız. İnsan canı o kadar ucuz olmamalı bu ülkede. Durup dururken bir patlamayla hayatınızı kaybedecek bir durum olmamalı. Bu ülke bunu hak etmiyor. Vatandaşlar da hak etmiyor. Hiçbirimiz hak etmiyoruz. Bu vesile ile bunu hatırlatıyoruz ve yetkilileri de göreve davet ediyoruz. Biz Murat beyin acısını paylaştık ama hukuken de konunun peşini bırakmayacağız” şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.