enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:12 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:33 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
00:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
21:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:14 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, çalışmalarına başladığı Başiskele Kavşağı Koridor Projesi hızlı bir şekilde ilerliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, çalışmalarına başladığı Başiskele Kavşağı Koridor Projesi hızlı bir şekilde ilerliyor.
04.09.2025
A+
A-

* Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Başiskele Kavşağı’nda yürüttüğü proje kapsamında uygulamaya konulan ağır vasıta giriş yasağı, beklenen etkiyi gösterdi.

* İşte detayları!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

Mustafa SALMAN - (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Mustafa SALMAN

KOCAELİ (Başiskele), 04 EYLÜL 2025  – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Başiskele Kavşağı’nda yürüttüğü proje kapsamında uygulamaya konulan ağır vasıta giriş yasağı, beklenen etkiyi gösterdi.

 

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde D-130’daki ağır vasıta trafiği biterken, yetkililer yeni düzenin sorunsuz ilerlemesinin, sürücülerin kurallara uyması, vatandaşların toplu taşıma araçlarına ve özellikle deniz ulaşımına yönelmesiyle daha mümkün olacağını belir

TIR VE KAMYONLARA GİRİŞ YASAĞI

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, çalışmalarına başladığı Başiskele Kavşağı Koridor Projesi hızlı bir şekilde ilerliyor. Proje kapsamında, hem D-130 Karayolu’ndaki trafiği azaltmak hem de vatandaşları toplu taşımaya yönlendirmek amacıyla bir dizi önlemler alındı. O önlemlerden ilki olan D-130’a kamyon ve tır gibi ağır vasıtaların giriş yasağı, 1 Eylül Pazartesi günü itibariyle başladı. D-130’un Yeniköy-Yuvacık Kavşağı arasındaki bölümünü kapsayan yasak, trafiğin yoğun olduğu 07.00-10.00 ile 16.00-19.00 saatleri arasında uygulanıyor. İki gündür yaşananlar, alınan bu önlemin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Çünkü önlemler sadece D-130’daki ağır vasıta trafiğini bitirmekle kalmadı trafik yoğunluğunu azaltırken, kavşak projesi çalışmalarının da sekteye uğramamasını sağladı.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI
Büyükşehir Belediyesi, yasağa uyumun sağlanması için kapsamlı bir bilgilendirme kampanyası yürüttü. D-100 Karayolu Eski Cezaevi mevkii, MOBESKO, Yalova Yolu Sanayi Batı Girişi, D-130 İhsaniye ve Ereğli mevkiindeki billboardlara yasakla ilgili uyarı afişleri asıldı. Bu afişler yasak kalkana kadar yerinde kalacak. Öte yandan, nakliye kooperatifleri ile koordinasyon sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Video Mesaj Sistemi (VMS) ve SMS aracılığıyla ağır vasıta sürücülerini bilgilendirdi. Yasak saatlerinde kurallara uymayan araçlar, D-130’un iki tarafında konuşlandırılan ekipler tarafından tespit edilerek, Hayat Kimya Fabrikası’nın yanındaki 20 dönümlük özel park alanına yönlendirildi. Bu alan, sürücüler için yeniden düzenlendi ve yasak saatlerinde araçların burada beklemesi sağlandı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.