enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:00 Yaz tatilinde çocuklara kültürel bir yolculuk: Tikutu’nun masal dünyası her yerde yanınızda  
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, TRT Haber’e konuştu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, TRT Haber’e konuştu
10.12.2021
A+
A-

LEFKOŞA-TÜHA HABER / Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart ile yapacağı görüşme öncesinde TRT Haber’e açıklamalarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar göreve yeni başlayan Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart’ı kabulü öncesinde açıklamalarda bulundu.

İki ayrı devlet vurgusu

Tatar, hiçbir zaman müzakereden kaçmadıklarını hatırlattı, Ada’da iki devletin olduğu vurgusunu yineledi.

Stewart’a ilk olarak Kıbrıs’ın gerçeklerini anlatacağını söyleyen Tatar, “Resmi müzakerelere geçilebilmesi için egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün kabul görmesi gerektiğini her vesile ile 27-29 Nisan tarihlerinde Cenevre’de ilk defa ortaya koyduğum gibi her yerde anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.

Egemen eşitlik vurgusu yapan Tatar, yeni bir müzakere sürecinin başlayabilmesi için zeminin doğru inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

“Türkiye’nin tam desteği bize güç vermektedir”

Türkiye’nin KKTC’ye tam desteğinin kendilerine güç verdiğini ifade eden Tatar, sözlerine şöyle devam etti:

“Bana göre gerçekten son yıllarda büyük bir mücadele ortaya konulmuştur ve başta sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve önderliğinde Türk hükümeti ve Türkiye, bütün bu konularda bütün dünyaya da gerekli mesajları da vermektedir.”

Rum-Yunan tarafının iddiaları

Ersin Tatar, Rum-Yunan ikilisinin Doğu Akdeniz’deki haksız iddialarına da değindi.

Bu iddiaların uluslararası hukuk ile bağdaşmadığını söyleyen Tatar, “Bu coğrafyada bizim çok daha fazla söz hakkımızın olması gerektiğini ve bu mavi vatanda bütün bu paylaşım noktasında; esas itibarıyla Rum-Yunan ikilisinin söylediklerinin çoğu bir çığırtkanlıktır, çoğu gerçeklerle bağdaşmayan, alakası olmayan birtakım iddialardır.” dedi.

Tatar, 14 Aralık’ta Rum lider Nikos Anastasiadis ile ara bölgede bir görüşme yapacağını söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hiçbir zaman görüşmekten ve temastan kaçmadığının altını çizdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.