enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kitap okuma alışkanlığını sahada kazanıyorlar

Kitap okuma alışkanlığını sahada kazanıyorlar
23.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Amatör Lig’de faaliyet gösteren Taşlıtarla Spor Kulübü genç sporcuların antrenmana başlamadan önce sahada kitap okumalarını sağlayarak, onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor.

Cihan Karaahmetoğlu
TRT Haber : Cihan Karaahmetoğlu

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 2018 yılında kurulan Taşlıtarla Spor Kulübü, futbolun yanında yapılan sosyal faaliyetlerle biliniyor.

Kulüp gençlere sadece futbol eğitimi vermekle kalmıyor. Sahada kitap okuma zamanı tanıyor. Kurdukları ‘Kitap Kafe’de santranç, İngilizce ve resim derslerini ücretsiz olarak veriyor.

“Kitap okuma saati oluşturduk”

Koordinatör Mustafa Bekir Erkaya, futbolla yola çıktıklarını ama futbolla yetinmek istemediklerini belirterek şunları söyledi:

“Futbolun dışında İngilizce, resim ve satranç dersleri vermeye başladık. Gençlere okula başlangıç eğitimi veriyoruz. Aylık, haftalık, günlük planlama yapmalarını öğretmeye çalışıyoruz. Burada bulunduğumuz sahada kitap okuma saati oluşturduk. Kitap okumayı eğlenerek sevdirmeye çalışıyoruz. Eğitimi sporla birlikte verdiğimizde gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmak daha kolay oluyor. Satranç oynarken piyonlara nasıl hamle veriyorsak, futbolda da hamleler vardır. Satrançtan öğrendiklerini hayatın ve sporun her alanında kullanabileceklerini göstermeye çalışıyoruz.”

“Futbolcu olmak istemeyenler de gelebilir”

Taşlıtarla Spor Kulübü Başkanı Serkan Erkul futbolun yanında verilen eğitimlerin ilgiyi artırdığına dikkat çekiyor:

“Kurulduğunda 30-40 genç sporcusu olan kulübümüz şu anda 250’den fazla lisanslı sporcuya sahip. Hepsi birer futbolcu olmasa da ileride eğitimli bireyler olacağına inanıyorum. Gaziosmanpaşa ilçemizde çocukların kötü alışkanlıklara yönelmesini istemiyoruz. Spor kulübümüzün kurulma amaçlarından birisi de iyi bir nesil yetişmesinde katkı sağlamak. A takımımız 1. Amatör Lig’de mücadele veriyor. Hedefimiz takımımızı BAL Ligi’ne yükseltmek. Bu süreçte sportif anlamda da gelişmeyi sürdürüyoruz. Bir hocayla başlamıştık, şu an beş hocamız var.”

Derslere katkı sağlıyor

Serkan Erkul, “Ailelerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Öğrencilerin derslerinde 30-40 puan eklemeler oldu” diyerek etkinliklerini geliştirerek devam edeceklerini söylüyor.”

Velilerden tam destek

Veliler de sporun yanında verilen eğitimlerden çok memnun. Kulübe oğlunu getiren Sadettin Kıral “Sadece Ronaldo, Messi ve onların hayatlarını öğrenmesinler, Ömer Seyfettin’i, Gülten Dayıoğlu’nu da öğrensinler” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.