enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:25 Afyonkarahisar’da bir üretici, tarlasında yetiştirdiği 20 ton patatesi çuvallarla vatandaşa dağıttı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü
07:48 Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, başkent Kahire’de Dışişleri Bakanı Fidan ile ortak basın toplantısı düzenledi…
07:43 Kurumsal Etik Trendleri Raporu’na göre, 2025 yı­lının ilk altı ayında en çok bildirilen etik ihlali konularının başında yüzde 14,1 ile ayrımcılık yer aldı.
07:41 Bakan Uraloğlu, “11 milyon 500 bin insanımız doğrudan hızlı tren konforuyla tanışmış olacak”
07:39 İletişim Başkanı Duran: Aliyev ile Paşinyan’ın imzaladıkları memorandum, barış için önemli aşama
07:12 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin temmuz raporuna göre, ay boyunca 204 işçi hayatını kaybetti.
02:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:52 Trendyol Süper Lig ekibi Bellona Kayserispor, transfer yasağının kaldırılmasının ardından 8 futbolcu ile sözleşme imzaladı.
00:16 Kariyerinde birçok önemli takımı çalıştıran deneyimli teknik direktör Fatih Terim, yeni sezonda BAE’deki bir takımın başında olacak…
22:30 Memur toplu sözleşme sürecinde gözler hükümetin teklifinde
08:49 Beyaz Saray’da düzenlenen Kafkasya zirvede, Aliyev ve Paşinyan üçlü mutabakata imza attı
07:56 Azerbaycanlı eğitimciler Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti
07:47 Yağmur suyu hasadı’nın uygulaması ne durumda!
07:41 Radyo TV Yapımcısı yazar Uğur Canbolat’tan manevi yolculuklara rehber iki yeni kitap
07:36 Tokat Bölgesi’nin can damarları olan Yeşilırmak, Kelkit Nehri ve Almus Barajı’ndaki su miktarı ciddi anlamda düştü.
07:32 Türkiye’nin lider mühendislik ve teknoloji firmalarından MPG, IDEF 2025’te 8×8 kurtarıcı aracıyla katıldı
07:29 Malatya Büyükşehir Belediyesi, içme suyunun, tarımsal sulamada kullanılmaması konusunda vatandaşları uyardı…
07:21 Cübbeli Ahmet’ten Sahte Diploma Skandalına Sert Tepki: “Sistem Vahim Hâl Almış”
06:56 2025 Yılı YAŞ Kararları: TSK Neden Apolitik Olmalı? -I-
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kırmızı Yelekliler 2 Yıl İçinde Yaşanan Afetlerde Yaklaşık 31 Bin Kişiye Destek Oldu

Kırmızı Yelekliler 2 Yıl İçinde Yaşanan Afetlerde Yaklaşık 31 Bin Kişiye Destek Oldu
28.06.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yer alan Kırmızı Yelekliler, yangın, sel gibi afetlerin ardından afetzedelere psikososyal destek veriyor. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Kırmızı Yelekliler, geçen yıldan bu yana 1.835 personelle sahada toplam 31 bin 74 kişiye ulaştı.

Balkan NinnisiAfetin etkilerini ortadan kaldırmak için saha çalışması yapan psikososyal destek grupları, afet bölgelerinde her yaştan afetzedeye ulaşarak ihtiyaçları belirliyor.

Afetin ilk yıkıcı etkisi ortadan kalkar kalkmaz kırmızı yelekliler sahaya giriyor ve ihtiyaç analizi yapıyor. İhtiyaç analizi, temel gıda ihtiyacından, barınma ve güvenliğe kadar pek çok alanı kapsıyor. Yiyecek, su ve ilaç temininden kıyafete, çadırdan ısınmaya kadar her konuda ihtiyaçları belirleyip temini için harekete geçen kırmızı yelekliler, aynı zamanda afetzedelere psikolojik ilk yardım sağlanması için de devreye giriyor.

Psikososyal destek personeli, afetzede vatandaşlar ve çocuklarla birebir konuşarak onların afet travmasını atlatmasına yardımcı oluyor.

İki yılda yaşanan afetlerde bin 835 kırmızı yelekli görev aldı

Bakanlığa bağlı afet ve acil durumlarda psikososyal destek çalışmalarında kullanılmak üzere hazırda 3 mobil Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) ve 1 mobil koordinasyon tırı bulunuyor.

Geçen yıl, sel ve yangın başta olmak üzere yaşanan afetlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı çalışan 1722 personelle, 9 bin 842 hanede, 30 bin 414 kişiye ulaşıldı.

Bu yıl Ankara’nın Akyurt ilçesinde yaşanan sel afetinde 63 personel 186 hanede 400 kişiye ve Marmaris’teki yangınında ise şu ana kadar 50 personel 114 hanede, 260 kişiye psikososyal destek verdi.

Tahliye edilen 131 haneye 3’er bin liralık destek

Öte yandan, Marmaris’teki orman yangınlarından etkilenen hanelere ayni ve nakdi yardımlarda da bulunuldu.

Bakanlığın Marmaris ilçesinde ayni bağış deposu ve personeli hazır olurken, yangınla mücadele eden personelin temel ihtiyaçları karşılandı. Bu kapsamda bölgede yangına karşı mücadele eden personele dağıtılmak üzere 6 bin 794 çorap, tişört, yanmaz ayakkabı, kafa lambası gibi ayni yardımlar, Muğla AFAD İl Müdürlüğüne teslim edildi.

Bakanlık tarafından yangından etkilenerek tahliye edilen 131 haneye yönelik 393 bin lira bütçe tahsis edildi. Bu doğrultuda 3 bin liralık nakdi ödemeler yapılarak, haneler acil ve temel ihtiyaç kapsamında desteklendi.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.