enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kırım Tatar Sürgününün 77’inci yıl dönümü

Kırım Tatar Sürgününün 77’inci yıl dönümü
17.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kırım Tatar Teşkilatları Platformu tarafından Kırım Tatar Sürgününün 77’inci yıl dönümüne dair düzenlenecek anma programları açıklandı. Duyuru kapsamında, Kırım Tatar Teşkilatlarının farklı tarih ve saatlerde gerçekleştireceği anma programlarına dair ayrıntılı bilgilere yer verildi.

Ankara'da 18 Mayıs 1944 Tatar Sürgünü ve Soykırımı Protesto Edildi -  TurkIsh ForumKırım Tatar Teşkilatları Platformu, Kırım Tatarlarının vatanları Kırım’dan koparıldığı 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımının 77. yıl dönümünde gerçekleştireceği anma programlarına dair duyuruda bulundu.

Buna göre, Kırım Tatar Teşkilatları Platformu, “Kırım Tatar Sürgününün 77. yıl dönümü” münasebetiyle 17-18-19 Mayıs tarihlerinde üç ayrı anma programı gerçekleştirileceğini bildirdi.

KIRIM TATAR SÜRGÜNÜ 3 AYRI GÜN VE PROGRAMLA ANILACAK

KIRIM TATAR SÜRGÜNÜ VE SOYKIRIMI | 18 MAYIS 1944Programlardan ilki, “Sürgün Şehitleri için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Dua” programıyla 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü Saat 20.30’da (TSİ, GMT +3) gerçekleştirilecek. Etkinlik Kırım Tatar Sivil Toplum Kuruluşları sayfasından canlı takip edilebilecek.

18 MAYIS’TA KIRIMOĞLU VE ÇUBAROV’UN DA KATILIMIYLA ANMA PROGRAMI

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, konuklar ve teşkilat temsilcilerinin de katılımıyla 18 Mayıs 2021 Salı günü saat 20.30’da (TSİ, GMT +3) “Sürgünün 77. Yılını Anma Programı” gerçekleştirilecek. Etkinlik yine Kırım Tatar Sivil Toplum Kuruluşları sayfasından canlı takip edilebilecek.

Kırım Derneği Konya Şubesi ev sahipliğindeki 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat: 21.00’da (TSİ, GMT+3) düzenlenecek “Sürgün Şehitleri için Hatm-i Şerif” anma etkinliği ise Konya Kırım Türkleri Derneği (.NewS.) sayfasından canlı takip edilebilecek.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.