enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yeniden olağanüstü hal ilan edildi

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yeniden olağanüstü hal ilan edildi
12.10.2020
A+
A-

 TÜHA HABER / Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Bişkek’te olağanüstü halin (OHAL) yeniden başlatılmasına ilişkin kararname imzaladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Kırkızistan Temsilcisi Ayperi BERKMİRZAYEVA’nın bildirdiğine göre, Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Ceenbekov, ülkenin başkenti Bişkek’te tekrar OHAL’in ilan edilmesi için kararname imzaladı, bu alınan kararın Meclisin daha önce başlatılan olağanüstü hal rejimi konusunu üç gün içinde onaylamamasından kaynaklanıyor.

Başkentteki gösterilerden kaynaklanan şiddete bağlı devam eden durum ve insanların yaşamına ve sağlığına yönelik tehditle bağlantılı olarak, Bişkek’te 12 Ekim 20.00 – 19 Ekim 07.00 saatleri arasında olağanüstü hal uygulandı. İçişleri Bakan Yardımcısı Almazbek Orozaliev de komutan olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, bugün 12 Ekim’de yeni atanan Genelkurmay Başkanı Taalaybek Omuraliyev, Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Canıbek Kaparov ve İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bişkek Komutanı Almazbek Orozaliyev’i kabul etmişti. Kabulde, Bişkek’te OHAL ilan edilmesinden beri suç sayısı önemli ölçüde azaldığını dile getiren Bişkek Komutanı Orozaliyev, aynı zamanda, sosyo-politik durumu daha da istikrara kavuşturmak için başkentte olağanüstü halin uzatılması konusunu ele alma önerisinde bulunmuştu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, 9 Ekim’de sosyal ve siyasi durumu istikrara kavuşturmak için Bişkek’te 21 Ekim’e kadar olağanüstü hal ilan edilmesine ilişkin kararname imzalamıştı. Kararname uyarınca, saat 20.00-08.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. İçişleri Bakan Yardımcısı Almazbek Orozaliyev de komutan olarak atanmıştı.

Kırgızistan’da 4 Ekim’de 16 siyasi partinin katılmasıyla düzenlenen milletvekili seçimleri sonucu Birimdik, Mekenim Kırgızistan, Kırgızistan ve Bütün Kırgızistan siyasi partileri yüzde 7’lik seçim barajını geçerek 120 sandalyeli Meclise girmeye hak kazanmıştı.

Seçim barajını geçemeyen diğer partinin üyeleri ve destekçileri 5 Ekim’de seçimlerin iptal edilmesini ve yeniden yapılmasını talep ederek, Bişkek’teki Ala Too Meydanı’nda toplanmıştı.

Öğleden sonra, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na hücum etme girişiminin ardından, kolluk kuvvetleri ve protestocular arasında çatışmalar çıktı. 6 Ekim gecesi göstericiler Meclis binasını işgal etmişti. Bu gece ayrıca eski Cumhurbaşkanı Akmazbek Atambayev, eski Başbakan Sapar İsakov, eski milletvekilleri Ravşan Ceenbekov ile Sadır Caparov taraftarları tarafından cezaevinden çıkartılmıştı.

10 Ekim’de Ala Arça Cumhurbaşkanlığı Konutu’nda düzenlenen Meclisin olağanüstü toplantısında Sadır Caparov’un başbakanlığı ve kabinesi onaylanmıştı.

HABER : Ayperi BERKMİRZAYEVA & Bişkek

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.