enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:34 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:28 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:20 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:14 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:13 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kirasını 20 lira eksik ödedi, evden oldu

Kirasını 20 lira eksik ödedi, evden oldu
30.10.2024
A+
A-

Ankara’da kirasını 20 lira eksik ödeyen kiracı evden oldu. Ev sahibinin açtığı dava sonuca bağlanırken, kiracının tahliyesine karar verildi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TRT Haber kaynaklı DHA’nın haberine göre, Ankara’da Hüseyin Deliömeroğlu, Çankaya ilçesine bağlı Birlik Mahallesi’ndeki evinde oturan Javid Salomov’un 2 bin 220 lira olan kira bedelini haziran ayında 2 bin 200 lira olarak banka hesabına yatırdığını gördü.

Bunun üzerine ev sahibi Deliömeroğlu, avukatı Emre Güneş aracılığıyla kiracının eksik 20 lirayı ödemesi ve 1 ay içinde ödemezse evden tahliye edilmesi için dava açtı.

Söz konusu parayı yatırmayan kiracı ise icra işlemine itiraz etti. Kiracı Salomov, kirasını tam yatırdığını ve ev sahibinin herhangi bir alacağının bulunmadığını savundu.

İtiraz nedeniyle icra işleminin durdurulması üzerine ev sahibi, Ankara 12’nci İcra Hukuk Dairesi’ne ‘itirazın kaldırılması, sözleşmenin feshi, kiralananın tahliyesi ve icra inkar tazminatına hükmedilmesi’ talebiyle dava açtı.

Açılan davanın karar duruşması 25 Ekim’de görüldü. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, kiracının icra işlemine yaptığı itirazın kaldırılmasına, asıl alacak olan 20 TL’nin yüzde 20’si oranında icra inkar tazminatın kiracıdan alınarak ev sahibine verilmesine ve evin tahliyesine hükmetti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.