enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu’ndan Suriyeliler’i Geri Gönderme Sözü

Kılıçdaroğlu’ndan Suriyeliler’i Geri Gönderme Sözü
15.03.2023
A+
A-

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’ın Kuşaklı ilçesinde Suriye sınırını ziyaret etti. Burada halkla buluşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Suriyeliler’in en geç 2 yıl içinde ülkelerine geri gönderileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye kaçak giren Afganlar’ın da İran’a geri gönderileceği sözünü verdi.

Kılıçdaroğlu “Bu milletin alnına ırkçılık gibi kara bir leke sürmeden Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi anavatanlarına göndereceğiz. Aynı zamanda Türkiye’yi bu bölgenin, Akdeniz’in en güçlü, lider ülkesi haline getireceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu Türkiye’ye İran sınırından kaçak giren Afganlar’a da değinerek, “İran sınırını açıp Türkiye’ye gelen Afganlar’ı da geldikleri ülkeye yani İran’a geri göndereceğiz . Bunu Suriye’nin de, İran’ın da, Afganistan’ın da bilmesini isterim. Açık ve net söylüyoruz arkamızda gizli bir hesap yok” diye konuştu.

“Hiçbir yabancıya karşı önyargımız yok” diyen Kılıçdaroğlu, “Ama biz kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz, kendi ülkemizin demografik yapısının değişmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti “Bütün sınır kapılarında yazar, ‘hudut namustur’ der. Hududun namus olmasının temel gerekçesi, egemenlik sınırlarımızın belirlendiği alandır hudut. Egemenlik sınırlarımızı korumak da bizim namus borcumuzdur. Yol geçen hanına dönen sınır kapılarımızı kesinlikle cumhurbaşkanlığımızda tam tersini yapacağız. Her sınır kapısı bizim namusumuz olacak. Hiç kimse elini kolunu sallayarak bu sınırlardan Türkiye’ye giremeyecek.”

Davutoğlu Hatay’daki temasları kapsamında Defne ilçesine de uğradı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte bir konteyner kenti ziyaret etti. Depremzedelerle sohbet eden Davutoğlu, yetkililerden bölgedeki son durumla ilgili bilgi aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.