enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu: AYM eleştirilebilir ama kurum olarak korunmalı

Kılıçdaroğlu: AYM eleştirilebilir ama kurum olarak korunmalı
03.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, devletin bütün kurumlarının korunması gerektiğini kaydederek, “Kararlarını eleştirebiliriz, atamaları eleştirebiliriz ama kurum olarak Anayasa Mahkemesi’nin korunması çok önemli.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “AYM kapatılsın” açıklamasına tepki gösterdi.

Bunun doğru bir açıklama olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Devletrin bütün kurumlarının korunması lazım. O kurumların başında da Anayasa Mahkemesi geliyor. Kararlarını eleştirebiliriz, atamaları eleştirebiliriz ama kurum olarak Anayasa Mahkemesi’nin korunması çok önemli.” dedi.

Kılıçdaroğlu, “En son başvurduğumuz bir yargı makamıdır. Dolayısıyla ‘Anayasa Mahkemesi’ni gelin kapatalım’ demek doğru bir yaklaşım değildir. Demokrasiye inanmamak anlamına geliyor.” diye konuştu.

“İç tüzüğün öngördüğü kurallar çiğneniyor”

Meclis’te güvenlik soruşturması teklifinin tekrar oylanması kararını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Meclis Başkanı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının bulunduğu pozisyona, koltuğa yakışmıyor bu sözüyle. Ne demek ‘pişman ederim’? Aslında kendisinin pişman olması lazım. Pişman etmeyi bırakın pişman olması lazım. İç tüzüğün öngördüğü kurallar çiğneniyor.” dedi.

İç tüzüğe göre bir yıl sonra tekrar parlamentoya gelmesi gereken bir yasa teklifinin yeniden görüşülmeye başlandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bu açıkça ben istediğim zaman çiğnerim, iç tüzüğü istediğim zaman ihlal ederim, ben yasaları istediğim şekliyle yorumlarım… Parlamento ciddi bir vesayet altında.” ifadelerini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.