enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu: AYM eleştirilebilir ama kurum olarak korunmalı

Kılıçdaroğlu: AYM eleştirilebilir ama kurum olarak korunmalı
03.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, devletin bütün kurumlarının korunması gerektiğini kaydederek, “Kararlarını eleştirebiliriz, atamaları eleştirebiliriz ama kurum olarak Anayasa Mahkemesi’nin korunması çok önemli.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “AYM kapatılsın” açıklamasına tepki gösterdi.

Bunun doğru bir açıklama olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Devletrin bütün kurumlarının korunması lazım. O kurumların başında da Anayasa Mahkemesi geliyor. Kararlarını eleştirebiliriz, atamaları eleştirebiliriz ama kurum olarak Anayasa Mahkemesi’nin korunması çok önemli.” dedi.

Kılıçdaroğlu, “En son başvurduğumuz bir yargı makamıdır. Dolayısıyla ‘Anayasa Mahkemesi’ni gelin kapatalım’ demek doğru bir yaklaşım değildir. Demokrasiye inanmamak anlamına geliyor.” diye konuştu.

“İç tüzüğün öngördüğü kurallar çiğneniyor”

Meclis’te güvenlik soruşturması teklifinin tekrar oylanması kararını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Meclis Başkanı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının bulunduğu pozisyona, koltuğa yakışmıyor bu sözüyle. Ne demek ‘pişman ederim’? Aslında kendisinin pişman olması lazım. Pişman etmeyi bırakın pişman olması lazım. İç tüzüğün öngördüğü kurallar çiğneniyor.” dedi.

İç tüzüğe göre bir yıl sonra tekrar parlamentoya gelmesi gereken bir yasa teklifinin yeniden görüşülmeye başlandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bu açıkça ben istediğim zaman çiğnerim, iç tüzüğü istediğim zaman ihlal ederim, ben yasaları istediğim şekliyle yorumlarım… Parlamento ciddi bir vesayet altında.” ifadelerini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.