enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:48 Dünyanın en prestijli savunma sanayii listesi olarak kabul edilen “Defense News Top 100″de 5 Türk şirketi yer aldı.
07:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, Bakan Mehmet Şimşek’in uyguladığı yeni vergi zamlarına sert sözlerle tepki gösterdi.
07:25 Soykırımcı katil İsrail ordusu Gazze kentine kara saldırılarını genişlettiğini duyurarak bölge halkına “bir an önce kenti terk etmeleri” çağrısında bulundu.
07:23 Kocaeli’nin spor tarihi bu sempozyumda
07:08 Prof. Dr. Güven Arıklı, gerçekleri görme vakti; Duygularla değil, Akılla Yol Almalıyız!
07:06 Büyüleyici Bir An: Lahey Büyükelçimiz Fatma Ceren YAZGAN Hollanda Kralı önünde göz kamaştırdı!
00:25 Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye – İspanya Milli Futbol Maçı öncesi ve sonrası, tramvay ve otobüs seferlerinde düzenlemeye gitti…
00:10 Kocaeli’in Karamürsel ilçesi modern otogara kavuştu!
00:06 Şanghay Perspektifinden Çok Kutupluluk: Türkiye–Çin İlişkileri
23:10 Gazze “açlıktan” ölüyor!
23:00 TRT ortak yapımı “Filistin 36” Filistin’in Oscar adayı oldu, Toronto’da alkışlarla uğurlandı
20:59 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün TEKNOFEST kuşağından rahatsız, dün kapattıkları kapıları biz açtık.” dedi.
20:45 Mersin’de atış eğitimi sırasında kaza sonucu şehit olan özel harekat polisi Mustafa Karapınar için tören düzenlendi.
19:51 Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’yı toplamda 3-1’lik set ile geriden gelerek mağlup etti ve finale yükseldi.
19:32 Görevden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, verilen tahliye kararına savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı…
19:24 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, 2025 FIVB Dünya Şampiyonası’nda A Milli Basketbol Takımı’nı tebrik etti
09:43 Gülşah Erçetin, Hollanda Yayın Kurumu NOS’un Türkiye Muhabirliğine atandı…
08:58 Gazeteci Adalet Bora’nın acı günü…
07:51 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Bugün Malatya’da düzenlenecek törenle 300 bininci deprem konutun teslimi gerçekleştirilecek”
07:48 CHP Genel Başkanı Özel, gündeme dair Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Altaylı’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kiev’i yeniden füze ile vuran Rusya uyardı: Ukrayna’ya füze verirseniz daha fazla hedefi vururuz

Kiev’i yeniden füze ile vuran Rusya uyardı: Ukrayna’ya füze verirseniz daha fazla hedefi vururuz
07.06.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Rusya, bir aydan fazla bir zaman sonra ilk kez Kiev’i füzelerle vurdu. Saldırıda, bir kişi hastaneye kaldırıldı, Rusya’nın iki bölgeye düzenlediği saldırının ardından oluşan dumanlar kilometrelerce öteden görüldü.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria Kaleniuk

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Füze saldırılarından biri vagon onarım tesisini hedef aldı ancak Moskova, Doğu Avrupa ülkeleri tarafından Ukrayna’ya gönderilen tankların imha edildiğini söyledi.

Ukrayna demiryolu başkanı Oleksandr Kamyshin, Kiev’in doğusundaki Darnytsia vagon onarım tesisine dört füzenin çarptığını doğruladı, ancak bölgede askeri donanım olmadığını kaydetti.

Putin: Füze verirseniz vururuz

Rus lider Vladimir Putin batılı ülkeler Ukrayna’ya uzun menzilli füzeler tedarik ederse yeni hedefleri vuracağı tehdidinde bulundu.

Luhansk eyaletinin valisi Serhiy Gaidai, Rusya’nın güçlerini yoğunlaştırdığı doğudaki ana savaş alanı olan Sievierodonetsk’te, Ukrayna kuvvetlerinin şehrin yarısını geri aldıktan sonra topraklarını koruduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy de Sievierodonetsk’in güneyindeki Lysychansk’a ve Soledar’a gitti ve buradaki askeri birliktleri ziyaret etti.

Bu ziyaret 24 Şubat’ta Rus işgalinin başlamasından bu yana Kiev dışına yapılmış sıcak cepheye en yakın temas oldu.

Pazar gecesi yayınlanan bir videoda Ukraynalı askerlere konuşan Zelenskiy, “Hepinizin hak ettiği şey zaferdir ve bu elbette bu en önemli şeydir. Ama ne pahasına olursa olsun değil,” dedi.

Lysychansk ve Sievierodonetsk Luhansk bölgesinde, Soledar ise Donetsk bölgesinde. Her iki bölge de Rusya’nın “özgürleştirme” misyonunda olduğunu iddia ettiği Ukrayna’nın endüstriyel kalbi Donbas’ı oluşturuyor.

Hayat Kiev’de normale dönüyordu

Füze saldırıları, Rus kuvvetlerinin mart ayında başkentten sürülmesinden bu yana normal hayatın büyük ölçüde geri döndüğü Kiev’de savaşın ani bir hatırlatıcısı oldu.

Ukrayna cumhurbaşkanlığı danışmanı Mykhailo Podolyak Twitter’da yaptığı paylaşımda “Kiev’deki füze saldırılarının tek bir amacı var – mümkün olduğunca çok kişiyi öldürmek” dedi.

Ukrayna, Rusya’nın Kiev saldırısını çok uzakta bulunan ağır bombardıman uçaklarından fırlatılan uzun menzilli füzeler kullanarak gerçekleştirdiğini söyledi.

Pazar günkü saldırı, nisan ayı sonundan bu yana Kiev’e yapılan ilk büyük saldırı oldu.

Rusya son zamanlarda yıkıcı gücünü doğu ve güneydeki cephe hatlarına odakladı, ancak ara sıra Ukrayna’nın askeri altyapısını bozmak ve Batı’nın silah sevkiyatlarını engellemek için düzenlediği kampanyayla başka yerlere saldırıyor.

Ukrayna’ya orta menzilli roket sistemleri gönderilecek

ABD geçen hafta Ukrayna’ya yeni, gelişmiş orta menzilli roket sistemleri göndereceğini söyledi.

İngiltere de benzer şekilde Ukrayna’ya 80 km uzaklığa kadar olan hedefleri vurabilen çoklu roket sistemleri sağlayacağını söyledi.

Putin, Rus devlet televizyonuna verdiği röportajda, “Washington daha uzun menzilli roketler gönderecek olursa, henüz vurmadığımız hedefleri vuracağız” dedi. Putin ayrıca insansız hava araçlarının etkisi olmadığını ve Rusya’nın “onları fındık gibi kırdığını” söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.