enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kerkük’te IŞİD saldırısı: 13 polis hayatını kaybetti

Kerkük’te IŞİD saldırısı: 13 polis hayatını kaybetti
05.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Irak’ın kuzeyinde, Kerkük kenti yakınlarındaki bir polis kontrol noktasına IŞİD tarafından düzenlenen saldırıda 13 Iraklı polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Irak’ın kuzeyinde yer alan Kerkük kenti yakınlarında bulunan bir kontrol noktasına IŞİD tarafından düzenlenen saldırıda 13 polis hayatını kaybetti.

Üst düzey Iraklı bir subayın AFP haber ajansına verdiği bilgiye göre Iraklı polislerin görev yaptığı, Kerkük’ün güneyinde yer alan kontrol noktasına gece saatlerinde büyük bir saldırıda bulunuldu. Saatlerce süren saldırı ve yaşanan karşılıklı çatışmada en 13 polisin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Faal IŞİD hücreleri

Suriye’de yaşanan iç savaş ve Irak’taki güçsüz devlet yapısının da etkisi ile 2014 yılında, bu iki ülkede geniş bir alana egemen olan ve bir “Halifelik” kurduğunu ilan eden IŞİD, 2019’a gelindiğinde sahip olduğu tüm topraklardan püskürtülmüş ve askeri anlamda büyük oranda yenilgiye uğratılmıştı.  Ancak söz konusu örgüte ait hücrelerin hala farklı ülkelerde faal olduğu belirtiliyor. Irak’ın kuzeyinde de bu gruplar zaman zaman Iraklı güvenlik güçlerine karşı saldırılar düzenliyor.

IŞİD’in Afganistan’daki kolu da geçen hafta Kabil Havalimanı’nda bir intihar saldırısı düzenlemiş ve yaşanan olayda, aralarında 13 Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askerinin de olduğu onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

ABD’nin Irak’ta görev yapan askerlerinin büyük bir bölümü bir önceki ABD Başkanı Donald Trump’ın döneminde ülkesine dönmüş, Trump’ın Halefi, mevcut Başkan Joe Biden da daha önce, halihazırda Irak’ta kalan 2 bin 500 Amerikan askerinin sene sonuna dek ABD’ye döneceğini açıklamıştı.

EK Kaynaklar *AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.