enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

(KEFEK) Başkanı Çiğdem Erdoğan,’Güçlü kadın, güçlü Türkiye’ anlayışı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

(KEFEK) Başkanı Çiğdem Erdoğan,’Güçlü kadın, güçlü Türkiye’ anlayışı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
08.07.2024
A+
A-

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekilli Çiğdem Erdoğan, siyasette ve liderlikte daha fazla kadınının temsili hususunda çalışmak zorunda olduklarını açıkladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Vücudu lime lime eden bir ağrı yaşadım'

TÜHA Haber‘e açıklamalarda bulunan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekilli Çiğdem Erdoğan, kadınların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışılırken, aynı zamanda kadınların her alanda güçlendirilmesi hususu üzerinde de durulmasını savunduklarını belirtti.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekilli Çiğdem Erdoğan, “Çünkü biliyoruz ki kadınlar eğitimde oldukları nispette ekonomide de var olacaktır. Kadınların üretim sürecinde yerlerini almalarını sağlayabilirsek, iş dünyasına katılımları kendiliğinden gelecektir. Kadınlar eğer bürokraside ‘Ben varım.’ diyebilirlerse siyasete katılımları arkadan gelecektir.” dedi.

KEFEK’e de dikkati çeken Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Komisyon olarak kadın alanında çalışan bütün tarafların koordinasyonunu ve birbirinin çalışmalarından haberdar olmasını ayrıca önemsiyoruz. Komisyonumuz bu çerçevede, ilgili bütün tarafların pozitif gündemler üzerinde eş güdümünün sağlanması noktasında son derece önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Bugün gerçekleştirdiğimiz Kadın Liderler Toplantısı’nı, Türkiye’den ve misafir ülkelerden kadın milletvekilleri arasındaki işbirliğini ve sinerjiyi pekiştirmesi açısından çok kıymetli buluyorum.”

Erdoğan, komisyonunun gerçekleştirdiği çalışmalara da değinerek, kadınların insan onuruna yakışan bir hayat sürmeleri, her alanda daha aktif rol almaları, hak, fırsat ve imkanlardan adil bir şekilde faydalanmaları için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Türkiye’de AK Parti döneminde kadınların, siyaset başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına katılımının arttığını vurgulayan Çiğdem Erdoğan, “Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlarımıza güveni ve desteği ile ülkemizde kadınların fırsat eşitliğine ulaşma mücadelesi olumlu bir karşılık buluyor. Her geçen gün kadınlarımızın siyasete ve yaşamın her alanına katılımının daha da arttığını görmek bizleri mutlu ediyor. ‘Güçlü kadın, güçlü Türkiye’ anlayışı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.