enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:10 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:42 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
07:39 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
07:34 Rusya’da bilime ve akla yatırım
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:20 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
07:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
07:16 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
06:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kazakistan’da ‘Türk Dünyası: Tarihi ve Kültürel Atlası’ tanıtıldı

Kazakistan’da ‘Türk Dünyası: Tarihi ve Kültürel Atlası’ tanıtıldı
09.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kazakistan’ın başkenti Nur-Sultan’da “Türk Dünyası: Tarihi ve Kültürel Mirası” adlı konferans düzenlendi. Türk Dünyasında bugüne kadar kurulan devletlere ait 200’den fazla haritadan oluşan eser, kendi sahasında ilk olma özelliği taşıyor.

Kazakistan'da Türk dünyasının tarihi ve kültürel atlası tanıtıldı - Konya  Yenigün Gazetesi - Mobil

Uluslararası Türk Akademisinin ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa, Türkiye’nin Nur-Sultan Büyükelçisi Ufuk Ekici, Azerbaycan’ın Nur-Sultan büyükelçisi Raşad Mammadov, Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocamanın yanı sıra Türk Dünyasından çeşitli devlet adamları ve Türkologlar ile davetliler katıldı.

Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali yaptığı konuşmada Türk Dünyası kavramının kullanımının giderek yaygınlaştığını vurguladı.

Türk Dünyasına ilginin de giderek arttığını belirterek, etkinliğin amacının Türk Dünyasının dünya tarihi ve medeniyetindeki yerini ele almak olduğunu söyledi.

Kıdırali, ayrıca, bu etkinliğin son zamanlarda artış gösterdiği görüşe Türk Dünyasının sınırları ve toprak bütünlüğü ile ilgili söylemlere de bir cevap olacağını belirtti.

Kazakistan'da Türk dünyasının tarihi ve kültürel atlası tanıtıldı - Güncel  - Turkinfo

Türk dünyasının farklı yerlerinden birçok önemli insanın katıldığı konferansta,“Türk Dünyası: Tarihi ve Kültürel Atlası” adlı eser de tanıtıldı. Altı ana bölümden oluşan atlasta, geçmişten günümüze kurulmuş büyük Türk devletlerinin haritaları yer alıyor.

“Bu atlasın içerisinde 200’den fazla harita bulunmaktadır”

Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali, “Atlas kendi sahasında bir ilktir. Bu atlasın içerisinde 200’den fazla harita bulunmaktadır.Bu haritaların çoğu eski Arap, Fars, Avrupalı seyyahların haritaları başta olmak üzere ender rastlanan haritalardır.

Bununla biz Türk dünyasında bugüne kadar kurulan büyük devletleri haritalarla göstermek istedik. Aynı tarihi, medeni, kültürel varlıklarımızı göstermek istedik.” açıklamalarını yaptı.

Kıdırali, atlasın harita bilimine de büyük katkısı olacağını ifade ederek, eserin Türkiye Türkçesi ve İngilizce başta olmak üzere çeşitli dillere de çevrileceğini söyledi.

Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman,  “Bildiğiniz üzere hakikaten Türk kültürü, Türk tarihi, dünya tarihinde, dünya kültüründe, dünya medeniyetinde çok özel bir yere sahip.

Bu özel öneminin araştırılması amacıyla, özel yerinin ortaya konulması amacıyla, Türk kimliğinin nesillere aktarılması amacıyla Türk Akademisi birbirinden değerli çalışmalar yapmakta.” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Ocak 2021] 

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında.. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.