enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Katolik Kilisesi’nden cinsel taciz mağdurlarına tazminat

Katolik Kilisesi’nden cinsel taciz mağdurlarına tazminat
25.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Katolik Kilisesi, papazlar tarafından cinsel tacize uğrayan mağdurlara 50 bin euroya kadar tazminat ödeyecek. Cinsel taciz mağdurlarının haklarını savunan sivil toplum örgütü, karara mesafeli yaklaştı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (dpa,KNA/MK,EC)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Katolik Kilisesi, bünyesinde görevli papazların cinsel istismarına uğrayan kurbanlara Katolik Kilisesi tarafından 50 bin euroya kadar tazminat ödenmesine karar verildi. Almanya Katolik Kilisesi Piskoposlar Konferansı (DBK) Başkanı George Bätzing, dün Fulda kentinde düzenlenen toplantının ardından yaptığı açıklamada, her taciz mağduru için bağımsız bir kurul tarafından ayrı karar verileceği ve tazminat tutarının buna göre belirleneceğini söyledi.

Tazmin karar kurulunun tıp, psikoloji, hukuk ve eğitim alanından kadın ve erkek olmak üzere yedi kişiden oluşması planlanıyor. Ödemelerin tek seferlik olacağını vurgulayan Bätzing, kurul üyelerinin Katolik Kilisesi görevlisi olmayacağını söyledi.

Bätzing, ödemeler konusunda ortak bir uygulama öngördüklerini belirtirken bu konuda daha önce mahkemelerce alınmış kararları esas almak istediklerini ifade etti.

Almanya Katolik Kilisesi Piskoposlar Konferansı (DBK) Başkanı George BätzingAlmanya Katolik Kilisesi Piskoposlar Konferansı (DBK) Başkanı George Bätzing

Mağdurların tepkisi

Katolik Kilisesi görevlileri tarafından tacize uğrayan mağdurlarsa karara mesafeli yaklaştı. Cinsel taciz kurbanlarının haklarını savunan sivil toplum örgütü Eckiger Tisch’ten Matthias Katsch, Katolik Kilisesi Piskoposlar Konferansı’nın kurbanların isteklerini göz önünde bulundurmadan karar aldığını öne sürerek, kendi taleplerinin kurbanlara en az 100 bin euronun üzerinde tazminat ödenmesi olduğunu belirtti.

Katsch, Katolik papazların cinsel tacizine uğrayan mağdurların bir çoğunun çalışamaz durumda olduğunu bu yüzden de öngörülen tazminatın yetersiz olduğunu ifade etti.

Katsch, ayrıca kurbanların ödemeleri almak için karşı karşıya kalacakları prosedürün kendilerine aynı travmanın yeniden yaşatılması anlamına gelebileceğini ileri sürdü.

Alman Katolik Kilisesi Piskoposlar Konferansı’nın iki yıl önce yayınladığı araştırma sonucuna göre, 1946 ila 2014 yılları arasında en az 1670 katolik din adamı, çoğu erkek 3 bin 677 çocuk ve gence cinsel istismarda bulundu. Ancak ortaya çıkmamış taciz vakalarının sayısının bilinen rakamın çok üstünde olduğu tahmin ediliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.