enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:57 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:46 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
22:17 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
21:41 ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.
18:19 Dünyanın lanetlediği katil soykırımcı İsrail, Gazze’de operasyonları genişletiyor: Siviller için güneye geçiş hazırlığı
17:57 Trump-Zelenskiy görüşmesinden hemen önce düzenlenen Rus saldırılarında en az 7 kişi öldü
17:47 Avrupalı liderlerden Washington zirvesi öncesi Ukrayna ile birlik vurgusu
10:57 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
08:52 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
07:53 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
07:52 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:50 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
07:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
07:38 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
07:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
07:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
07:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Katil İsrail’in eli kanlı bakanına Türkiye’den tepki yağdı

Katil İsrail’in eli kanlı bakanına Türkiye’den tepki yağdı
03.08.2024
A+
A-

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamalarına Türkiye’den tepkiler peş peşe geldi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Soykırımcı hükümetin Dışişleri Bakanı olan Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan bir paylaşım daha yaptı. Bunun üzerine Türkiye’den de tepkiler ardı ardına geldi.

İşgal altındaki Gazze’de masum çocukları ve sivil halkı katledenlerin ne Türkiye’yi ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını ne de özgürlük ve demokrasi kavramlarını ağızlarına almanın hadlerine olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Defalarca sandıkta aziz milletimizin temiz oylarıyla seçilen, demokrasi ve kalkınma yolunda ülkemize sayısız eser ve hizmetler kazandıran, zalimlerin yüzüne karşı hakkı haykırmaktan hiç bir zaman geri durmayan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaşamaktan ve kendisinin yol arkadaşları olmaktan onur duyuyoruz.

Her şeyin güzel olacağı gün; Filistin halkının özgürlüğüne kavuştuğu, Netanyahu yönetiminin ise mazlum ve savunmasız bir halka karşı işledikleri suçların karşılığını uluslararası hukuk önünde bulacağı gündür.”

“Türkiye’ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir”

İsrailli bakanın hadsizliklerinin devam ettiğini vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her daim milletinin gönlündedir. 22 yıldır süregelen AK Parti iktidarları ülkemizi her alanda ileriye taşımış ve taşımaya devam etmektedir” dedi.

Yerlikaya, “Çocukları, kadınları, yaşlıları acımasızsa katleden bir hükümetin mensubu olarak Türkiye’ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir. Biz mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir”

Bir açıklama da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan geldi.

Fidan, Israel Katz’ın, Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine, Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesinin tam bir hastalık hali olduğunu vurguladı.

Fidan, “Kabinedeki varlığı, iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir” sözlerine yer verdi.

“İsrail’in Nazi kafalı Dışişleri Bakanı Katz’ın açıklaması bir soykırımcı katilin hezeyanıdır”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Katz’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

“İsrail’in Nazi kafalı Dışişleri Bakanı Katz’ın Devletimizi ve Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklaması bir soykırımcı katilin hezeyanıdır” dedi.

Soykırımcı hükümetin Dışişleri Bakanı olan Katz’ın, demokrasi ve özgür dünya adına konuşabilecek son kişi bile olmadığını belirten çelik, şu sözlere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımızın izlediği Filistin politikası, özgür dünyanın gerçek iradesidir. Özgür dünyanın gür sesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Nazilerin ve katillerin sesi ise Netanyahu ve Katz gibilerdir. Netanyahu hükümeti, işledikleri soykırım suçları nedeniyle er ya da geç yargılanacaktır.”

“Katil ruh hastası! eli kanlı soykırımcı katiller”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sert tepki verdi.

Altun, şu ifadeleri kullandı:

“Katil ruh hastası! Sen Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini, masumların kanını emdiğin o kirli ağzına aldıkça biz kendisini daha fazla desteklemeye, daha kararlı bir şekilde arkasında durmaya devam edeceğiz. Sizin gibi eli kanlı soykırımcı katillerden Sayın Cumhurbaşkanımızın da ülkemizin de öğreneceği tek bir şey yoktur.

Filistinli kardeşlerimize yönelik işlediğiniz katliamların, uyguladığınız bu rezil soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili açıklamasını kınadı.

“Suçluluk psikolojisiyle çirkinleşen bebek katilleri, hak ettikleri cezayı çekeceklerdir”

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları ifade etti:

“Filistin’de 40 bin masum sivili katleden soykırımcı İsrail’in eli kanlı Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik aşağılık açıklamalarını şiddetle kınıyorum. Savaş suçlusu caniler ve kandan beslenenler, ne Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ne de Cumhurbaşkanımızın insanlık için, mazlumlar için, barış için, adalet için verdiği mücadeleyi anlayamaz. Suçluluk psikolojisiyle çirkinleşen bebek katilleri, insanlık vicdanında mahkum oldukları gibi uluslararası hukuk önünde de mutlaka mahkum olacaklar ve hak ettikleri cezayı çekeceklerdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her zaman hakkı ve hakikati haykırmaya, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

“Barbarlığınız ve yaptığınız soykırım sonunuz olacak”

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Katil bir hükümetin görünen kirli yüzüsün! Recep Tayyip Erdoğan adını ağzına almak senin haddine değil. Şunu unutma ki Türkiye Cumhuriyeti yaptıklarınızı tarihe not düşmüştür. Barbarlığınız ve yaptığınız soykırım sonunuz olacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.