enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kastamonu Belediye Meclis Toplantısı’nda, Esenyurt Belediyesi’ne kayyum atanması tartışması

Kastamonu Belediye Meclis Toplantısı’nda, Esenyurt Belediyesi’ne kayyum atanması tartışması
08.11.2024
A+
A-

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in terör örgütü PKK/KCK’dan işlemi bulunması dolayısıyla tutuklanması ve Özer’in yerine İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy görevlendirilmesiyle ilgili Kastamonu Belediye Meclisi’nde ‘kayyum ataması’nı eleştiren Başkan Hasan Baltacı ile meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kastamonu’da yayın yapan Açıksöz İnternet Haber Muhabiri Hamza Erdem Demirci’nin haberleştirdiği habere göre, 4 Kasım Pazartesi günü Kastamonu Belediye Meclisi’nde ‘kayyum ataması‘nı eleştiren CHP’li Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Meclis üyeleri tarafından kendisine ‘Kastamonu’yu konuşun‘ şeklindeki tepkiye sert çıktı.

Bunun üzerine Başkan Baltacı, “Acem Hanını Vakıflar almış, Kuzeykentteki bir parseli de bir şirket almış. Çökmüşsünüz..! 56 milyon lira bu memleketin malına çökmüşler. Ayıptır..! Halkın malına çökmüşler diyoruz Kastamonu’yu konuşun diyorlar. Daha neyi konuşacağız, işte bunun için kayyum atıyorsunuz. Rant için, memleketin malına çökmek için kayyum atıyorsunuz.” diyerek meclis üyelerine şu şekilde tepki gösterdi;

“AÇIKLAMALARA SESSİZ KALINIYOR”
“İlk başta yapmış olduğum açıklamada belediye meclis üyeleri için burada yaptığımız konuşmaları dikkatle takip etmelerini söyledim. Biz burada belediye meclisinin gündemi ile ilgili konularla ilgili bir sürü açıklama yapıyoruz. Bu açıklamaların hepsine sessiz kalınıyor, bekleniyor. En sonunda şöyle bir şey dedi. Keşke Kastamonuyu da konuşsaydık. Sabahtan beri neyi konuşuyoruz? Kastamonu’nun malına mülküne çökmüşler, onu konuşuyoruz. Acaba Kastamonu’nun değil mi bu kentte peşkeş çektiğiniz arsa Kastamonu’nun değil mi? Sen o gün burada belediye meclis üyesi değil miydin? Bak bir de üstüne bize siyaset öğreteceksiniz. Neymiş 200 çocuğa süt veriyormuşuz.

“21. YÜZYILDA EMAR CİHAZI AÇTINIZ”
21. Yüzyılda yan yana gelip Kastamonu Devlet Hastanesi’nde emar cihazı açtınız. Emar cihazıyla emar cihazı bir hastanenin olmazsa olmazıdır. Neden bahsediyorsunuz? Önceki Belediye meclis toplantısında ulaşım ana planında başladığımızda söylediğimizde Burada yok musunuz? 30 yıldır o kavşak orada duruyor. Sizin döneminizde niye bir sinyalizasyon çalışması yapılmamış? Biz talimat vermişiz, 12 tane kavşakta çalışıyoruz. 3 tane kavşak kilit olmuş.”

Hamza Erdem Demirci

Gazeteci* Hamza Erdem Demirci

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.