enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
07:48 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
07:26 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
07:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:12 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
22:42 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
11:22 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
11:04 CHP’li belediyeleri saran yolsuzluk ağı tek tek gün yüzüne çıkarken, Bayrampaşa Belediyesi’nden de 2 istifa geldi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden simülasyon temelli afet hemşireliği çalışması

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden simülasyon temelli afet hemşireliği çalışması
10.06.2023
A+
A-

* Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aynur Uysal Toraman danışmanlığında Arş. Gör. Ebru Konal Korkmaz’ın “Simülasyon Temelli Afet Eğitiminin Hemşirelik Öğrencilerinin Afete Müdahaledeki Öz Yeterliliklerine Etkisi” başlıklı doktora tez çalışması Aliye Üster Vakfı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

* Bilimsel araştırma kapsamında simülasyon temelli eğitim ile hemşirelik öğrencilerinin afet hemşireliği uygulamaları ve yeterliliklerine ilişkin bilgi ve beceriler edinmeleri amaçlanıyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Gül KABACAOĞLU’na  çalışma hakkında bilgi veren Prof. Dr. Aynur Uysal Toraman, “Ülkemizde lisans programlarında hemşirelik eğitimi veren kurumlarda, afette hemşirelik uygulamalarına ilişkin müfredat içerikleri farklılık göstermekte, öğrenciler temel becerileri deneyimleme fırsatı yakalayamadan mezun olmaktadır” dedi.

Afet hemşireliği eğitiminde yetkinlik temelli en etkili ve yenilikçi öğrenme yaklaşımının simülasyon olduğunun altını çizen Prof. Dr. Aynur Uysal Toraman, “Biz bu çalışmada simülasyon temelli eğitimin hemşirelik öğrencilerinin afete müdahalede öz yeterliliklerine etkisini incelemeyi amaçladık” şeklinde konuştu.

Hemşirelik Fakültesinde öğrenim gören ve araştırmaya katılmaya gönüllü dördüncü sınıf hemşirelik öğrencileri ile çalışmanın yürütüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Uysal Toraman, “Çalışmada kullanılacak öğretim yöntemi ile öğrencilerin afet hemşireliği uygulamaları ve yeterliliklerine ilişkin bilgi ve becerileri edinmeleri hedeflediklerini dile getirdi.

“Afet sonrası iyileşme evresine katkı sağlayacak”

Arş. Gör. Ebru Konal Korkmaz ise, bu çalışmada, araştırmacılar tarafından hazırlanmış senaryolara göre deprem sonrası çadır kampına yerleştirilmiş afetzede rolü yapan, özel olarak eğitilmiş standart hastalar kullanıldığını ifade etti.

Bu senaryolar eşliğinde standart hastalarla çalışan hemşirelik öğrencilerinin, afet sonrası bireylere uygun sağlık hizmeti sunumuna ilişkin yetkinlikleri kazanmasının hedeflendiğine dikkat çeken Arş. Gör. Korkmaz. “Bugüne kadar ülkemizde yapılan araştırmalar daha çok afete ilk müdahaleler konusunda olmuştur. Bu doktora tezi projesiyle, ülkemizde ilk defa afet sonrası bireylerin geçici yerleşim yerlerinde kaldığı süreçte iyileşme evresine yönelik becerilerin kazandırılması simüle edilecek. Uygulanacak yöntemin, afet durumlarında görev alabilecek, afet yönetim sürecinin her aşamasında etkin bir ekip üyesi olarak rol ve sorumluluklarını yerine getirecek sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Halk kendinden olanı bilir!

Gazeteci* Gül KABACAOĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.