enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kassel valisi cinayetinde ana sanık suçu kabul etti

Kassel valisi cinayetinde ana sanık suçu kabul etti
06.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Geçen sene işlenen Kassel valisi cinayetinde ana sanık mahkemeye itirafını sundu. Avukatı Mustafa Kaplan’ın okuduğu itirafında ana sanık Stephan E., cinayeti işlediğini kabul etti. 

Mustafa Kemal ATATÜRK

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (AFP,epd/ETO,EC)’ye dayandırdığı habere göre, 2 Haziran 2019’da Kassel kentindeki evinin terasında öldürülen Vali Walter Lübcke cinayetinde yeni gelişme kaydedildi. Daha önce itirafta bulunan, sonra bu itirafını geri çeken ana sanık Stephan E., avukatı tarafından mahkemeye sunulan ve okunan itirafında cinayeti işlediğini kabul etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi olan Hristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) üyesi olan Walter Lübcke, izlediği mülteci dostu politika yüzünden aşırı sağcı çevreler tarafından hedef gösterilmiş, geçen sene de evinin terasında aşırı sağcı Stephan E. tarafından öldürülmüştü.

Ana sanık Stephan E., geçen yıl yakalandığında, cinayeti bir arkadaşıyla birlikte işlediğini itiraf etmiş, akabinde bu itirafını geri çekmişti. Dün avukatı Mustafa Kaplan tarafından okunan itirafında ise sanık, emri arkadaşı Markus H.’nin verdiğini, hedefin Vali Lübcke’ye korkutmak ve onu zapt altına almak olduğunu söyledi. Lübcke’nin iki sanığı terasında görünce ayağa kalkmaya yeltendiği, zorla oturttuklarını, “Kımıldama” diye tehdit ettiklerini, Vali’nin direniş gösterip “Defolun” demesi ve tekrar ayağa kalkmaya çalışması üzerine silahını ateşlediğini bildirdi.

Deutschland Prozess im Mordfall Lübcke

Pişmanlık duyduğunu söyledi

Ana sanık Stephan E.’nin pişmanlık duyduğunu söylediği itirafında “Yaptığımız yanlıştı, hiç kimse başka bir fikri savunduğu için ölmemeli” sözleri yer aldı ve yanlış fikirlere kapıldığını ve cinayetin sorumluluğunu üstlendiğini vurguladı. Radikalleşmesinden diğer sanık Markus H.’yi sorumlu tutan Stephan E. “Bana istediğini yaptırmasına izin verdim. Yaptığımız korkak ve korkunç bir eylemdi” dedi ve ikinci sanık Markus H.’yi baba ve arkadaş gibi gördüğünü de belirtti. Markus H.’nin ayrıca silah taşıyan biri olarak tehlikeli ajitasyonlarda bulunduğunu söyledi.

E., aşırı sağcı ideoloji ve hareketlerden çıkış programlarından birinde yer almak istediğini de hakimlere iletti. Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görülen dava Lübcke’nin ailesi tarafından da izleniyor. Aile, müdahil olarak katıldıkları mahkeme başlarken avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, aşırı sağdan gelen tehditler karşısında susmadıklarını göstermek ve aşırı sağa karşı ses yükseltmek gerektiğini göstermek amacıyla katillerle karşı karşıya gelceği mahkemeye gideceğini duyurmuştu.

NSU cinayeti de işlenmişti

Kassel’de göçmen kökenliler de davayı yakından takip ediyor, nitekim Kassel’de daha önce aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü 2006’da internet cafe işleten 21 yaşındaki Halit Yozgat’ı da katletmiş, örgüt 2011’de ortaya çıkana kadar cinayet aydınlatılamamıştı.

NSU terör örgütü, 2000-2006 yılında Almanya çapında 8’i Türkiye kölenli biri Yunan, biri de Alman polis olmak üzere 10 kişiyi katletmişti.

Kassel Valisi Walter Lübcke suikastı Almanya’yı derinden sarsmış, aşırı sağcılar ilk kez devleti temsil eden bir yetkiliyi hedef alarak evinin terasında infaz etmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.