enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:12 Bu Ne Yaman Çelişki
23:03 Musk’ın ‘Amerika Partisi’ Başarılı Olur mu?
22:08 Kitap: Müslümanlığın Temel Dinamiği
13:46 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da bulunan 4 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.
13:29 Bakan Uraloğlu, “Esenboğa Metrosu’nun yeni projesi 2 ay içinde tamamlanacak”
07:55 Katil soysuz İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde beklenen ateşkes öncesi özellikle bölgenin kuzeyine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı
07:28 Baklava kutusundaki rüşvet görüntülerine Özgür Özel, i. Özel, “Görüntüleri gördüm başımdan aşağı kaynar sular döküldü”
07:18 Araştırma: Su içmeyen çocuğun başarısı düşüyor, büyümesi yavaşlıyor
07:13 CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle yeni bir fezleke daha TBMM’de
00:51 Oosterwolde’ye yeni sözleşme
00:07 Muş’ta balıkların üreme dönemi olan 15 Mayıs 15 Ağustos tarihleri arasında uygulanan av yasağına sıkı denetim
23:50 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı otel yangını davası sürüyor
23:33 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bugünPakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
23:25 Türkiye, metan gazına maruz kalarak şehit olan askerlerimizi son yolculuklarına uğurladı.
23:07 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütünün (WIPO) Bakanlar Toplantısı’na katıldı
22:53 İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye, özgür biçimde kendi geleceğini kendi tayin eden bir Suriye’den yanadır”
22:35 Zeydan Karalar tutuklandı
22:23 Manavgat Belediye Başkanı Kara görevden uzaklaştırıldı
22:12 Bakan Yumaklı’dan orman yangınlarına karşı uyarı
21:50 Güçlü Türkiye İçin Stratejik Öneriler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kartuş ve Toner Kullanımına Dikkat!

Kartuş ve Toner Kullanımına Dikkat!
27.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ofis malzemelerinin en büyük sarf gideri olarak bilinen yazıcı kartuş ve tonerleri konusunda uzmanından uyarı geldi. Kartuş ve toner atıklarının ‘Tehlikeli atık’ sınıfında olduğunu söyleyen iş insanı Süleyman Poyraz, tüketicileri, ofis yöneticilerini bu konuda sürekli uyardıklarını söyledi. 

HARVARD ÜNİVERSİTESİ’NİN ARAŞTIRMA SONUÇLARI ÇOK ÖNEMLİ 

Laser yazıcılar ile diğer printerlerin çevre ve insana verdikleri zararlar konusunda şimdiye kadar en önemli araştırmanın Harvard Üniversitesi tarafından yapıldığını söyleyen Poyraz Toner Kurucusu Süleyman Poyraz, söz konusu araştırmanın kendileri için de önemli bir rehber niteliği taşıdığını ifade etti.

Araştırma sonuçlarına göre ofislerde bakımı geciken ve uygun ürün kullanmayan printerlerin, dünyanın en kalabalık otoyollarından daha fazla hava kirliliğine neden olduğunu söyleyen Poyraz, “Lazer yazıcılardan havaya karışan nanopartiküller akciğer hücrelerine zarar verebiliyor. Bu partiküllerin akciğer hastalıklarına yol açabilecekleri bilimsel olarak mümkün” dedi.  

Kartuş ve Toner Nedir? - OFMARK

Poyraz, “Araştırma sonuçlarında uzmanlar, lazer yazıcıların kullanılmasının bırakılmasını değil yazılım sırasında havaya karışan nanopartiküllere daha az maruz kalmaya özen gösterilmesini istiyor. Türkiye’de son yıllarda sayıları hızla artan bilinçsiz toner kartuş ve toner dolumunun hem cihazları kullananlar için, hem de baskı sonrası ürünlere temas edenler için ciddi riskler taşıdığını aklımızdan çıkarmayalım. 

Resim önizlemesi

Poyraz Toner Kurucusu Süleyman Poyraz

ABD Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüsü tarafından desteklenen Environmental Health Perspectives (EHP) 10 bilim insanının yaptığı araştırmayı sektörde faaliyet gösterenlerin mutlaka incelemesi gerektiğini belirten Süleyman Poyraz şu bilgileri verdi; 

“Özellikle printerler başında görev yapan çalışanların bir günlük mesailerinin bin 500 saatlik kirli havaya maruz kalacak kadar zehirli atık soluduğu sonucu ortaya çıkmış. Bu ürkütücü bir durum. Türkiye’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yazıcı toner atıklarıyla ilgili kurallarına aykırı üretim yapılması, tonerlerin geri dönüşümünün daha sistemli hale getirilmesi gerekiyor” 

Resim önizlemesi

Pandemi nedeniyle yazıcı , kartuş ve toner ithalatında yaşanan sıkıntıların geçici olduğunu söyleyen Poyraz Toner Kurucusu Süleyman Poyraz, “Bu süreci fırsat bilen bazı uyanıklar, yazıcı, kartuş ve tonerlerin fiyatlarını artırdılar. Pandemi ile birlikte talebin fazla olması uyanıkların işine geldi” dedi. 

HABER : Levent CEZİK & İstanbul

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.