enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:35 Kocaeli’deki depo yangınıyla ilgili 7 kişi açığa alındı
00:17 Demir Perdenin Ardında: Yıkılışının 36. Yılında Berlin Duvarı ve Dönüşen Dünya
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif ile görüştü
00:12 Bakan Kurum, “Karabük Afet Konutları Temel Atma Töreni”nde konuştu…
00:09 Bakan Göktaş, “Türkiye’nin sosyal yapısını daha dirençli bir hale getireceğiz.”
00:08 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının “Ev Sahibi Türkiye” başvuruları,10 Kasım Pazartesi günü başlayacak…
00:04 Adalet Bakanı Tunç, “Adaleti, herkese hak ettiğini vermek”
00:03 Türkiye, üst üste 3. kez UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi
00:03 Bakan Işıkhan: Lösemili çocuklarımızın tedavisinde kullanılan 77 ilacı karşılıyoruz
12:09 Amsterdam, Amsterdam olalı böyle bir gece yaşamadı: Cim bom tezahüratı Büyükelçimiz ile daha da gürleşti… 
00:12 Okullarda ara tatil dün başladı…
00:10 Türkiye’de 1 Nisan 2026’dan itibaren 5G teknolojisiyle, köklü değişikliklerin yaratması bekleniyor…
00:10 TBMM Başkanlığına, aralarında Özgür Özel’in de bulunduğu 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık dosyası sunuldu.
00:08 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, “Türkiye-Somali İlişkileri: Çok Boyutlu Bir Ortaklık Modeli” başlıklı rapor yayımladı…
00:05 Hollanda Parlamentosu’nun, Türkiye seçimleri için oy kullanan Türklere yasak getirme önerisine tepki…
00:05 Türkiye’de “sığınak” yönetmeliği güncellendi: Tüm yeni binalarda zorunlu olacak
00:04 TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İklim değişikliğiyle mücadelede, güney ve kuzey arasında bir köprü rolü üstlenmeye hazırız”
00:03 AK Parti’nin iktidara gelişlerinin 23. yıl dönümü dolayısıyla “#SizBunuOkurken” isimli kampanya
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Başka ülkeler kapılarını kapatıyorlar ama biz sadece kapılarımızı açmıyoruz gönüllerimizi de açıyoruz”

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Başka ülkeler kapılarını kapatıyorlar ama biz sadece kapılarımızı açmıyoruz gönüllerimizi de açıyoruz”
26.11.2023
A+
A-

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Başdenetçisi Şeref Malkoç, kurumun, İdare ile vatandaşlar arasında köprü olmaya çalıştığını söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun çalışmaları hakkında TÜHA Haber’e bilgi veren Başdenetçi Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu olarakı, vatandaşların derdini dinlediklerini, çözüm üreterek bunu da idarecilere teklif olarak sunduklarını dile getirdi.

Devlet ile vatandaş arasındaki kaynaşmayı temin etmeye çalışan bir kurum olduklarını ifade eden Başdenetçi Malkoç,  “Şanlıurfa İslam medeniyetine, bizim medeniyetimize nasıl hizmet etmiş ve katkıda bulunmuşsa 2023 ve 2053 Türkiye’sine aynı görevi ifa edecektir” dedi.

“Bizim kurumun fonksiyonu ile Şanlıurfa insanının mizacı birbirine uygun” olduğunu ifade eden Şeref Malkoç, şunları söyledi:

“Çok farklı kültürlerden, çok farklı ırklardan ama gönül genişliğiyle, merhamet ve sevgi ile dertlerine çözüm arayan bir şehirdir. Suriyeli mültecilerin, göçmenlerin önemli bir kısmı burada 500 bin, yani Şanlıurfa nüfusunun dörtte biri kadar ve bu olağanüstü bir şey ve dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olamaz” dedi.

“Bu milletimizin gönlünün genişliği ve bu milletimizin merhametidir” diyen Malkoç, bunun ayna zamanda Şanlıurfa özelinde ve Türkiye genelinde insanlığın onurunu ve haysiyetini kurtarmak olduğunu belirtti.

Başdenetçi Şeref Malkoç, “Başka ülkeler kapılarını kapatıyorlar ama biz sadece kapılarımızı açmıyoruz gönüllerimizi de açıyoruz. Eğer bu gün dünyada ölümler ve savaşlar varsa, sınır çatışmaları, göçmenler ve mülteciler varsa bunun başta sorumlusu Birleşmiş Milletlerin etkili olan 5 ülke ve onlarla beraber hareket edenlerdir. Dünyada huzur ve barış isteniliyor kolayı var Cumhurbaşkanımızın ve Türk milletinin Suriyeli göçmenlere, mültecilere davrandığının ABD, İngiltere, Çin, Rusya, Fransa veya Almanya aynı gönül genişliğinde davransınlar hem dünyada huzur olur hem de refah olur” şeklinde konuştu.

***

Şeref Malkoç kimdir?

Malkoç, 1960’ta Trabzon’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Malkoç, Köy Hizmetleri 11. Bölge Müdürlüğü, Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Tez İş, Belediye İş, Öz Gıda İş, Öz İplik İş sendikalarının avukatlığını yaptı, ayrıca serbest avukat olarak da çalıştı.

TBMM’de 20 ve 21. dönemlerde Trabzon milletvekili olan Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlığını yürütüyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.