Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) “TÖMER Yaz Okulu Belge Takdim Töreni” düzenlendi.

* Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezinde “TÖMER Yaz Okulu Belge Takdim Töreni” düzenlendi.
* İşte ayrıntılar!…
TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency
KAHRAMANMARAŞ, 27 TEMMUZ 2025 – Programa, KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Kahveci, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Poyraz, Yunus Emre Enstitüsü Temsilcisi Sabahat Kaya, Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Kılıçsallayan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ayten Şenel, MESDER Başkanı Ali Avgın ve Yedi Kıta Derneği Yöetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, açılış konuşmaları ile devam etti.
Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Yunus Emre Enstitüsü Temsilcisi Sabahat Kaya, Yunus Emre Enstitüsünün yaz okulu programıyla Türkçenin öğretiminin ötesinde gönüller arasında köprüler kurmayı amaçladıklarını belirtti.
Kaya, “Öğrencilerimiz, ülkemizin farklı bölgelerini tanıma ve kendi kültürlerini tanıtma imkânı buldu. 30 Temmuz’da İstanbul’da kapanış töreni gerçekleştireceğiz. Türkçeyi ve Türkiye’yi gönülden benimseyen tüm öğrencilerimize ve programda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yunus Emre’nin dediği gibi, ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz’.” dedi.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Poyraz ise, KSÜ olarak yaz okuluna ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını vurguladı. Poyraz, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkçeyi bir dünya dili haline getirme gayesiyle yürütülen çalışmalarda, bizler de Kahramanmaraş’ın kadim kültürünü ve misafirperverliğini tanıtma gayreti içinde olduk. Türkçeyi öğrenmek sadece bir dili değil, bir milletin köklerini tanımaktır. Bu süreçte bizlerle gönül bağı kuran Yunus Emre Enstitüsüne, il protokolüne, Kahramanmaraş Valiliğine ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Sevgili kültür elçileri, yolunuz açık, kalbiniz Türkçeyle dolu olsun. ‘İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır.’ Hepinize dünya barışı diliyorum.” ifadelerini kullandı.
KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Kahveci ise konuşmasında iletişimin ve sevgi dilinin önemine değindi. Kahveci, “İnsanlar arasında doğru bir iletişim kurulmadan, gerçek bir sevgi bağı inşa edilemez. Bu bağın olmadığı yerde anlaşmazlıklar kaçınılmaz olur. Yunus Emre felsefesiyle, Anadolu insanının sevgi ve hoşgörüsünü diğer milletlerle paylaşmak üzere dostluk köprüleri kurmaya devam edeceğiz. Sizlerle kurduğumuz gönül bağını koparmadan, her fırsatta Kahramanmaraş’a bekliyoruz. Bu süreçte emek veren tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim. Hayatta yolunuz açık, karşılaştığınız tüm güzellikler kalbinizde yer bulsun. Yunus Emre’nin evrensel mesajını tüm insanlığa ulaştırmak için sizlerin de katkısını bekliyoruz.” dedi.
Programda, yaz okuluna katılan misafir öğrenciler de sahne aldı. Polina Ushakova, gitar eşliğinde Türkçe “Her Şey Seninle Güzel” adlı şarkıyı seslendirdi. Roa Mohammad Ahmad Alnadi ise Yunus Emre’nin “Bana Seni Gerek” şiirini Türkçe olarak okuyarak katılımcılardan büyük alkış aldı.
Törenin sonunda, sinevizyon gösterimiyle öğrencilerin birlikte geçirdiği keyifli anlar ekrana yansıtıldı. Ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere Yaz Okulu Başarı Belgeleri takdim edildi. Katılımcılara ayrıca, Kahramanmaraş’ın yöresel el işçiliği ürünleri ile KSÜ ve Onikişubat Belediyesi tarafından hazırlanan kitap setleri hediye edildi.